Hetven születésnapi gól

BERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁSBERECZKY ATTILA, KÖSTNER TAMÁS
Vágólapra másolva!
2008.06.02. 12:50
Címkék
A megalakulása 75. évfordulóját ünneplő Magyar Kézilabdaszövetség hétvégi ünnepségsorozatának zárásaként a debreceni Főnix-csarnokban találkozott női válogatottunk az európai sztárokból összeállított együttessel. A jó hangulatú meccs egyben olimpiai csapatépítő tréning volt.

Ha másért nem, Pálinger Katalin góljáért megérte megrendezni a Magyarország–Európa-válogatott mérkőzést. A győriek világklasszis kapusa ugyanis már többször panaszkodott, hogy mérkőzésszituációban még sosem tudott betalálni az ellenfél kapujába. Most eljött ennek is az ideje, amikor az 59. percben az előrekalandozó Valerie Nicolas elvesztette a labdát, így üresen maradt az Európa-válogatott kapuja. Pálinger pedig saját hatosán belülről lőtt, s amikor a labda hálót ért, úgy örült, mintha a pekingi olimpiai döntőt nyerte volna meg a csapat.

Reméljük, ennek is eljön az ideje!

Csak akkor még a hétvéginél is nagyobb ünnepség fogadja majd a lányokat, bár a vasárnapi gála is remekül sikerült. Már három órával a főmérkőzés kezdete előtt több mint ezren gyűltek össze a Főnixben, ahol az Adidas-gyermekbajnokság 1996-os korosztályának döntőit rendezték. Ráadásul mind a fiúknál, mind a lányoknál a Debreceni Sportiskola csapata diadalmaskodott.

Mire melegíteni indultak a világklasszisok, már legalább háromezren voltak a lelátókon, s még jócskán érkeztek, szóval igazi közönségsiker lett a születésnapi meccs. Az Európa-válogatott keretében ott volt az öt évvel ezelőtt visszavonuló Pádár Ildikó, míg Hajdu János csapatában elbúcsúzott a címeres meztől Kirsner Erika (a Hypo szélsője úgy vélte, többé aligha szerepel legjobbjaink között), aki többször is meghatódott a mérkőzés előtt és után, de megmutatta, hogy még mindig káprázatos kézilabdázó.

A meccset rendhagyó módon három játékvezető irányította: az ukrán Irina Tkacsuk mellett a legtehetségesebb magyar női páros, Pech Katalin és Vágvölgyi Mária működött közre egy-egy félidőn át. A végén csak amiatt „bosszankodhattak” a szervezők egy kicsit, hogy a 75. évforduló tiszteletére rendezett gálán „csak” 70 gól született, ám a közönség így is elégedetten hagyta el a csarnokot. Igaz, előtte a két csapat játékosaira még várt egy embert próbáló feladat, a lányok kiosztottak fejenként több száz autogramot.

Hajdu János kapitány elégedetten értékelt: „Olimpiai felkészülésünknek szakmai szempontból nem volt része ez az összetartás, de pszichológiai értelemben azzá vált, mert a lányok két napot együtt voltak, sok mindent meg tudtak beszélni. Segített ez az idő abban, hogy még jobb csapattá kovácsolódjanak.”

A kapitány hétfőn ismerteti szűkített olimpiai keretét, a Pekingre készülő játékosok pedig legközelebb június 23-án találkoznak Zalakaroson. Itt kezdik meg a közvetlen olimpiai felkészülést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik