Újváros: új város?

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.05.29. 00:41
Címkék

Aki ott volt hétfőn a REAC– MTK Budapest mérkőzésen, nem csak a fővárosi együttes huszonharmadik bajnoki címének lehetett tanúja. Az már a 29. forduló záró meccse előtt bizonyossá vált, hogy a hazai mérkőzéseit tavasszal Sopronban játszó REAC a 2008–2009-es bajnokságban nem a Káposztás utcában lesz otthon (a rákospalotaiak a Megyeri úti stadionba adták le a nevezésüket, azzal a kitétellel, ha elkészül a Budai II László Stadion világítása, viszszatérnek megszokott környezetükbe), így ki lehetett jelenteni: hacsak valamelyik első vagy másodosztályú csapat nem vált telephelyet, a város profi futball nélkül marad.

Sopronban pillanatnyilag az NB III Bakony-csoportjában a 8. helyen álló Soproni VSE a legmagasabban jegyzett klub, ám nem zárható ki, hogy az ősztől mégis második vonalbeli együttesnek szurkolhatnak a helyi szimpatizánsok.

Az NB II Nyugati csoportjában 7. helyezett Dunaújváros FC tulajdonosai ugyanis hajlanak a telephelyváltásra.

„Öt éven keresztül próbáltam a futballt fenntartani Dunaújvárosban, sajnos az önkormányzattól ehhez nagyon kevés segítséget kaptam – mondta Héger József, az újvárosi klub tulajdonosa. – Nem titok, befogadó települést keresek, ugyanis a futballistáink bizonyították, érdemes velük foglalkozni. Nálunk olyanok a körülmények, hogy a szülőknek nem tudom jó szívvel azt mondani, hozzák a gyerekeket hozzánk sportolni. Egy soproni vállalkozó megkeresett az ajánlatával, és tárgyalunk az esetleges közös jövőről.”

A Dunaújvárosi FC tulajdonosa ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a csapat Dunaújvárosban marad (június 18-ig, a nevezések leadásáig ennek el kell dőlnie...), de nem tagadja, erre kevés az esély.

És hogy ki lehet az a vállalkozó, aki Sopronban profi futballt szeretne látni? Úgy tudjuk, Gőbl Gábor, aki korábban az FC Sopronnak 21 százalékban volt a tulajdonosa, és ügyvezetőként is tevékenykedett. Ő megértést kérve úgy vélekedett, az információk nyilvánosságra hozása nem segítené az üzlet létrejöttét, a város sportot felügyelő alpolgármestere, Abdai Géza viszont hajlandó volt kommentálni a hírt.

„Az önkormányzat senkivel sem tárgyalt ebben az ügyben, de örül a lehetőségnek, hiszen a cél az, hogy profi labdarúgás legyen a városban, és a stadion se álljon kihasználatlanul – mondta Abdai Géza. – Ha a tárgyalások olyan stádiumba jutnak, az önkormányzat egyeztet arról, milyen feltételekkel adná át a pályát. Minden további esetleges szerepvállalást, a korábbi rossz tapasztalatok miatt, nagyon alaposan meg kell vizsgálnunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik