Raúl: Soha nem fogok lemondani a visszatérésről a válogatottba

Vágólapra másolva!
2008.05.29. 18:05
Raúl kimaradt a spanyol válogatott Európa-bajnokságra készülő keretéből, de elmondta, továbbra sem adja fel a nemzeti csapatban való szereplést. A Real Madrid támadója csalódott Luis Aragonés szövetségi kapitány döntése miatt, de szurkolni fog Spanyolországnak az Eb-n.
Raúl csak szurkolója lesz a spanyol válogatottnak az Európa-bajnokság alatt
Fotó: Imago
Raúl csak szurkolója lesz a spanyol válogatottnak az Európa-bajnokság alatt
Raúl csak szurkolója lesz a spanyol válogatottnak az Európa-bajnokság alatt
Fotó: Imago
Raúl csak szurkolója lesz a spanyol válogatottnak az Európa-bajnokság alatt

Raúl nem lesz ott a júniusi Európa-bajnokságon a spanyol válogatottal, mivel Luis Aragonés szövetségi kapitány nem tart igényt szolgálataira, de a Real Madrid támadója elmondta, soha nem fog lemondani arról, hogy visszakerüljön a nemzeti csapatba.

„Soha nem adtam fel, hogy bekerüljek a spanyol válogatottba, és soha nem is fogok lemondani a szereplésről a nemzeti csapatban. A címeres mez viselése nagy büszkeséggel tölt el, és ha valaha visszahívnak, akkor igent fogok mondani” – mondta Raúl.

„Amikor eljön az ideje, akkor beszélhetünk az új szövetségi kapitányról, de most támogatnunk kell Luist. Keményen dolgoztam, hogy megnehezítsem a mester dolgát a döntésben, most az egyetlen célom, hogy minél jobban támogassam kívülről a csapatot az Eb megnyerésében” – tette hozza a csatár.

Raúl csalódott Luis Aragonés döntése miatt, de elmondta, a spanyol válogatott egyik legnagyobb szurkolója lesz az Európa-bajnokság alatt.

„Természetesen csalódott vagyok a kimaradásom miatt, de sok más nagyszerű játékos sem utazik az Eb-re. Most szurkolóvá kell válnom, és a nemzeti csapat élvezni fogja a támogatásomat az első perctől az utolsóig” – mondta Raúl.

Spanyolország a címvédő görögökkel, Oroszországgal és Svédországgal szerepel egy csoportban az Európa-bajnokságon.

A SPANYOL VÁLOGATOTT KERET

KAPUSOK
Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Andrés Palop (Sevilla)

VÉDŐK
Joan Capdevila (Villarreal), Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Carlos Marchena (Valencia), Juanito (Betis), Álvaro Arbeola (Liverpool), Raúl Albiol (Valencia), Fernando Navarro (Mallorca)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Xavi (Barcelona), Xabi Alonso (Liverpool), Cesc Fabregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), David Silva (Valencia), Marcos Senna (Villarreal), Rubén de la Red (Getafe), Santiago Cazorla (Villarreal)

TÁMADÓK
Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia), Daniel Güiza (Mallorca), Sergio Garcia (Zaragoza)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik