Románia ellen játszik a válogatott

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.05.27. 00:22
Címkék

Csaknem egy hónapja lépett pályára legutóbb a magyar női válogatott, de nem sok öröme volt a Székesfehérváron megrendezett összecsapásban, hiszen a svéd profiktól 6–0-s vereséget szenvedett. Szerdán újabb Eb-selejtezőt vív az együttes, ezúttal a 2. selejtezőcsoportban szinte azonos játékerőt képviselő Románia otthonában. A 15 órakor Aradon sorra kerülő összecsapás egyetlen tétje, hogy az egy ponttal sereghajtó magyar csapat megszerzi-e végre a selejtezősorozat első győzelmét.

„Háromesélyes mérkőzés előtt állunk – kezdte esélylatolgatását Vágó Attila szövetségi edző. – Tavaly Debrecenben kettő nullás hátrányból álltunk fel a románok ellen, s bár hiába játszottunk a szünet után mezőnyfölényben, góllal ajándékoztuk meg ellenfelünket, így nem sikerült akkor itthon tartani a három pontot. Úgy érzem, hogy a két ország női labdarúgása csaknem azonos szinten van, így bárki győzhet majd az aradi összecsapáson. Ami a mi malmunkra hajthatja a vizet: az elmúlt hétvégén a románok hazai pályán hat egyre kaptak ki Olaszországtól, tehát ellenfelünk sincs igazán topon. Csapatomat erősebbnek ítélem meg Romániánál, remélem, ez a fölény az eredményben is megmutatkozik.”

A válogatott keret két helyen tér el a svédek elleni meccshez képest: a több potya gólt is kapó Szvorda Melinda helyett Papp Eszter, míg Ferencsik Evelin helyett Tóth Alexandra készülődhet a nyári szünet előtti utolsó megmérettetésre. A kezdőcsapat a kapusposzt mellett még a bal oldalon változik: a Sóstói Stadionban halvány teljesítményt nyújtó Gáspár Cecília helyett Gál Tímea kap bizonyítási lehetőséget Aradon.

A válogatott lényegében majdnem a legerősebb összeállításban szerepelhet, hiszen egyedül a sérülése után fizikailag erősödő franciaországi idegenlégiós, Milassin Erzsébet hiányzik. Az együttes így a Papp E. – Kanta, Tálosi, Sümegi, Gál T. – Benkő, Smuczer – Jakabfi, Pádár, Szekér – Nagy A. összeállításban lép pályára, a kispadon Sipos, Gáspár, Tóth A., Stefán, Szeitl, Tóth G. és Fogl foglal helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik