Sovány svéd siker és arcpirító lengyel döntetlen az Eb előtt

Vágólapra másolva!
2008.05.26. 23:05
Két Európa-bajnokságra kijutott ország válogatottja is felkészülési mérkőzést játszott hétfőn este. Svédország Szlovéniával csapott össze Göteborgban, ahol Tobias Linderoth góljával 1–0-ra győzött. Lengyelország idegenben játszott a macedónok ellen, és sokáig úgy tűnt, ki fog kapni, de végül Radoslaw Matusiak büntetőjével kiegyenlítettek.
Linderoth győztes gólt lőtt Szlovénia ellen
Fotó: Reuters
Linderoth győztes gólt lőtt Szlovénia ellen
Linderoth győztes gólt lőtt Szlovénia ellen
Fotó: Reuters
Linderoth győztes gólt lőtt Szlovénia ellen

Úgy tűnik nem megy túl jól az Európa-bajnokságra kijutott válogatottaknak a felkészülési mérkőzéseken, a görögök hazánktól elszenvedett veresége után hétfőn este Svédország csak 1–0-ra tudta megverni a szlovén nemzeti csapatot, míg Lengyelország épphogy ki tudott egyenlíteni a macedónok ellen.

Svédország Göteborgban fogadta a szlovén válogatottat felkészülési mérkőzésen. A találkozó egyetlen gólját Tobias Linderoth szerezte az első félidő 42. percében.

A „háromkoronásoknál” Lars Lagerbäck becserélte a már szinte veteránnak számító Henrik Larsson is a második félidő elején, de több gólt nem tudott szerezni a csapat.

Lengyelország Reutlingenben csapott össze a macedón nemzeti csapattal. A lengyelek számára nem alakult túl jól az első félidő, mivel a 45. percben Goran Pandev, a Lazio klasszis csatára megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Az Eb-részvevő lengyel együttes csak a 83. percben tudott kiegyenlíteni, akkor is csak büntetőből, melyet Radoslaw Matusiak értékesített.

Svédország és Lengyelország még egy-egy mérkőzést játszik a júniusi Európa-bajnokság kezdete előtt, a svédek június 1-én Ukrajnával, a lengyelek május 27-én Albániával csapnak össze.

Az Eb-n nem lesz könnyű dolga a két ország válogatottjának, a „háromkoronásoknak” Görögországgal, Spanyolországgal és Oroszországgal kell majd megküzdenie a továbbjutásért, míg a lengyelek a németekkel, az osztrákokkal és a horvátokkal kerültek szembe.

NEMZETKÖZI BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Svédország–Szlovénia 1–0 (Linderoth 42.)

Macedónia–Lengyelország 1–1 (Petrov 45., ill. Matusiak 83.-büntetőből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik