Még álmodoznak a nemzetközi porondról

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2008.05.25. 01:39
Címkék

Az Újpest egymás után kétszer kikapott: előbb Pakson (0–2), majd az ETO-tól (1–3) hazai pályán szenvedett vereséget Szentes Lázár csapata, így a három hete még bajnokesélyes együttes immár csak a harmadik helyért küzdhet. Ahhoz, hogy ez meglegyen, a lila-fehéreknek először a Diósgyőrt kell legyőzniük. A legutóbbi kudarc után Szentes Lázár azt mondta, van mit átalakítani a csapaton, hogy újra sikeres lehessen. Szombaton ezt azzal egészítette ki, hogy biztonságosabbá kell tenni az együttes védekezését, hiszen sokszor felesleges kockázatot vállaltak játékosai. Emlékezetes, hogy például Pakson Vermes Krisztián elcsúszott, és emiatt került ziccerbe Tököli Attila, aki gólt is szerzett.

„Túl vagyok azon a bakin, nem is szeretnék már vele foglalkozni –

mondta Vermes Krisztián. – Elcsúsztam, hibáztam, most már azonban magabiztos vagyok, és erősnek érzem magam, egyértelműen győzelemre készülök a Diósgyőr ellen, hiszen mindenképpen sikeresnek kell lennünk. A sérülésem már a múlté, nem fáj a bokám, szóval valóban jó állapotban vagyok.”

A lila-fehéreknél a hét elején nem volt túl jó a hangulat; a vereségek mellett az is elrontotta a labdarúgók kedvét, hogy ismét nem tudják megnyerni a bajnokságot. A csapat utoljára 1998-ban volt aranyérmes.

„Sajnos nem az első eset, hogy elbukunk ilyen kiélezett küzdelemben – folytatta Vermes Krisztián. – Amióta Újpesten futballozom, megesett már ez velünk néhányszor, így ebben a tekintetben is megedződtem. A harmadik hely megszerzése is motivál minket, hiszen kupaszereplést érhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik