Esélyes magyarok

B. N.B. N.
Vágólapra másolva!
2008.05.24. 00:26
Címkék

Jó eséllyel száll harcba a győzelemért a magyar válogatott a hét végi miskolci salakmotoros csapat-világbajnoki elődöntőben. A magyarországi kvalifikációs viadalon a Ferjan Matej, Szatmári László, Magosi Norbert, Tabaka József, Tihanyi Sándor összeállítású válogatottnak az Egyesült Államok, Lettország és Németország lesz az ellenfele a Világkupába jutást jelentő első helyért.

Az előzetes esélylatolgatások szerint az amerikaiaknak, a németeknek és a magyaroknak szinte egyforma esélyük van a győzelemre, ám a tengerentúli gárda összeállításában a napokban változás történt, ami jelentősen kihathat szereplésére. A Grand Prix-menő Greg Hancock és a korábbi világbajnok Bill Hamill kikerült a csapatból, helyükre fiatal pilótákat neveztek, akik valószínűleg nem képviselik ugyanazt a színvonalat.

A mieink esélyeit növeli, hogy ezen a viadalon mutatkozik be világversenyen magyar színekben a honosított Ferjan Matej, a legmagasabban jegyzett magyar salakos, akitől nem titkoltan ponterős motorozást várnak a szakemberek.

„Nagyon vártam már, hogy bemutatkozhassak a magyar válogatott tagjaként, külön öröm számomra, hogy ezt hazai pályán, Miskolcon tehetem meg – mondta Ferjan. – Ha csapatunkból mindenki tudásához méltón húzza a gázt, biztosan megszerezzük az első helyet. Szerintem a fiatal tehetségekből álló németekkel leszünk harcban a győzelemért, és ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Remélem, nagyban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy továbbjussunk, és szerepelhessünk a világ legjobb nyolc csapata között.”

A viadalon szombaton az edzéseket tartják, a versenyfutamokra pedig 16.30 órától kerül sor a népkerti salakstadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik