Jön a sok pénz, új csapat épül

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2008.05.03. 01:19
Címkék

Alighanem az év sportüzletét kötötte, mégsem lehet boldog Rieb György. Az FTC elnöke hosszú-hosszú évek után talált megoldást, vevőt és pénzt. A jelek szerint hiába a hamarosan beköszöntő gazdagság, hiába a Kevin McCabe nevével fémjelzett cég pénzügyi és szakmai segítsége: a Fradi NB II-es marad.

Hogyan élte meg a Kecskemét elleni sorsdöntő vereséget?

Elkeserítő a kudarc, s egyre csak az jár a fejemben, az a csapat, amelyik oda-vissza vereséget szenved mindkét fő riválisától, a Kecskeméttől és a Szolnoktól, nem is érdemli meg a feljutást – mondta Rieb György, az FTC elnöke.

Ez a kudarc nem befolyásolja a befektetőket: lesz így pénz?

A klub megmenekült. A megállapodás értelmében május kilencedikéig két milliárd-háromszázmillió forintot utalnak át az angolok, akkortól kezdődik a Ferencváros konszolidációja. Nem tudom mással vigasztalni csalódott szurkolóinkat, csak azzal, hogy a nyártól új Fradi épül.

Hozhatnak ide az angolok tizennyolc afrikai, vagy brit idegenlégióst, azok közül egyszerre csak három léphet pályára, kellenének valamirevaló magyar játékosok is...

Abban biztos vagyok, hogy a lehető legerősebb Ferencváros startol az ősszel, sajnos valószínűsíthetően az NB II-ben.

Megpróbálnak valamilyen kiskaput keresni?

Csak azt tudom mondani, amit az angolok: a Ferencvárosnak a pályán kell kiharcolni a feljutást. Ehhez erős csapatunk lesz – nyártól. Az angolok egy nagy klubhoz méltó költségvetéssel látnak munkához, s ebből a pénzből telik majd kiemelkedő képességű hazai és külföldi játékosokra.

Elkeserítő a Fradi jövőképe: a legtehetségesebb gyerekeket már tizenévesen külföldre adják.

Ez neuralgikus pont, és nemcsak a Fradi, hanem a teljes magyar futball számára. Ha rendeződik a Ferencváros helyzete, ismét vonzó lesz zöld-fehérben futballozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik