Bede Ferenc, az új rekorder

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.05.03. 01:19
Címkék

Bede Ferenc tizenöt esztendeje vezet mérkőzéseket az élvonalban. A bíró a múlt héten a Honvéd–MTK mérkőzésen beállította Puhl Sándor csúcsát, 225. bajnokiján fújta a sípot, sőt ezen a hétvégén megelőzi egykori kollégáját: a Paks–Győr találkozón megjavítja Puhl Sándor eddigi rekordját.

„BVSC–Debrecen bajnokival kezdődött a pályafutásom, és a huszadik percben azonnal kiállítottam a hazai kapust – mondta a játékvezető. – Ennél is emlékezetesebb volt azonban a második találkozóm: a Sopron–Békéscsaba összecsapáson két tizenegyest adtam a vendégeknek, szerencsére másnap a televízióból kiderült, hogy mindkettő jogos volt. Pedig a meccs után még az ellenőr sem volt meggyőződve arról, hogy nem hibáztam.”

Emlékezetes meccsekben nincs hiány, hiszen a legrutinosabb bíró számtalan rangadót vezetett az elmúlt években. Ezek a bajnokik pedig általában nem túl egyszerűek.

„A kétezerben félbeszakított Újpest–Dunaferr meccset sosem felejtem el, hiszen Ring János segítőmet kővel megdobták – emlékezett vissza Bede Ferenc. – A legnehezebb mecscsem a kétezer-kettő őszén játszott Ferencváros–MTK találkozó volt. Akkor mindkét csapatnak Várszegi Gábor volt a tulajdonosa, különös hangulata volt a találkozónak. A tizenötödik percben kiállítottam Dragóner Attilát...”

A csúcsdöntés apropóján Bede Ferenc számára nem az a legfontosabb, hogy Puhl Sándort előzi meg.

„Mindig magányos farkas voltam – mondta a játékvezető, aki a Paks–Győr meccsen lesz rekorder. – Senki sem segített különösebben, igaz, nem is gátoltak. Sokat köszönhetek Vámos Tibor kollégámnak, Pakson is ő lesz az egyik segítőm, neki ez a kétszázadik meccse lesz. Örülök, hogy megdöntöm a csúcsot, de nem azért, mert Puhl Sándort előzöm meg, hanem mert rekorder lehetek.

Puhl Sándornak egyébként nem voltam a kedvence: nem bántott soha, de jó lett volna, ha nemzetközi pályafutásom elején jobban támogat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik