Az Oroszlánkirály Budán

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2008.05.03. 01:19
Címkék

Óriási kedvvel szálltak csatába a budapestiek a röplabdadöntő második meccsén, talán Kapuvári Melinda üvöltötte a legnagyobbat minden poén után, nála nyilván sokat nyomott a latban, hogy pályafutása jelentős részét az ellenfél mezében töltötte. Czakó Mária arcáról is lerítt, láthatta az Oroszlánkirályt vagy kétszer, míg a vendégek nem lelkesedtek ennyire – ekkor még.

A bajnoki címvédő szempontjából el is ment az első játszma, nem úgy a második. A rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó Vasasban még feladót is cserélt Jókay Zoltán, ám ez sem segített. A harmadik szettben ismét elaludt a vendégegyüttes. PékTormási Orsolya és az eléggé halovány Dégi Barbara nyitásait követően 10:3-nál kért időt Ludvig Zsolt, aki némi reklamálással is próbálta felrázni övéit, de ez sem hozott eredményt.

A negyedik felvonásra megint billent a libikóka: ekkor a nyíregyháziak figyeltek jobban, s bár a csapatok lelkesedése nem szűnt, az idő múlásával sokasodtak a hibák. Katona Brigitta volt a játszma kulcsfigurája, neki ekkor sikerültek az ütései, ráadásul 20:19-nél odaállt a nyitóhelyre, és nem is hagyta el zárásig.

Következett az orosz rulett – a döntő játszma. Hazai előny után a vendégek még felzárkóztak, ám nem tudták utolérni a Vasast. A slusszpoént a végén stílszerűen a mezőny legjobbja, Kapuvári Melinda vitte be, s üvölthetett bele a nagyvilágba.

Az Oroszlánkirály meséje vasárnap Nyíregyházán folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik