Számolás és leszámolás

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.05.02. 17:04
Címkék
Szentes Lázár először irányítja az Újpestet tétmérkőzésen. A szakembernek azonnal rangadónak nevezhető meccs jut, hiszen a lila-fehérek a tavasz egyik legjobbját fogadják.

Mi volt az elmúlt időszak legfontosabb feladata? Mi volt az elmúlt időszak legfontosabb feladata?

Az, hogy a saját képemre formáljam a csapatot – mondta Szentes Lázár. – Gyakoroltuk az új taktikát is, de az elsődleges feladat az volt, hogy átadjam a játékosoknak azt a szellemiséget, amelyet én képviselek.

Kinevezésekor azt mondta, ismeri új együttesét. Van, ami mégis meglepte az elmúlt napokban?

Nincs. Azért nem tagadom, a legutóbbi fordulóban már más szemmel néztem az NB I-es meccseket. Mivel nem játszott az Újpest, a háromnapos fordulónak köszönhetően négy mérkőzést is megnéztem. Tisztában voltam az Újpest erényeivel és hiányosságaival is. Most a rövid távú céloknak kell megfelelnünk, de el kell kezdenünk megalapozni a jövőt is.

Ez valóban elkezdődött, hiszen Moldovan Tibor már nem a csapat játékosa. Miért köszöntek el tőle?

Elégedetlen voltam a hozzáállásával. A jelenlegi helyzetben se idő, se energia nincs arra, hogy valakit az edzéseken noszogatni kelljen. Kétszer-háromszor még felszólítottam, hogy végezze rendesen a munkáját, de nem tette, s ez nálam kizáró ok. Ez a szigor nemcsak a perememberekre, hanem a meghatározó labdarúgókra is vonatkozik.

Az Újpest három pont hátrányban van az MTKhoz képest. Elérhető még a bajnoki cím?

Ha a kék-fehérek nem hibáznak, semmiképpen. Életemben először összeállítottam egy táblázatot, amelybe beírtam a szerintem várható eredményeket.

Árulja el, mire jutott.

Szó sem lehet róla, egyelőre megtartom magamnak.

Öt forduló van hátra a bajnokságból. Melyik lesz az Újpest számára a kulcsmérkőzés?

Ilyen talán nincs. A Fehérvár elleni azonban nagyon fontos lesz. Az utóbbi időben kevésbé volt látványos a csapat futballja, mégis eredményes volt. Most szépen és hatékonyan is kell játszani. Az, hogy a labdarúgók akarják a sikert, alapvető kívánalom, ezt egy játékos kivételével mindenki megértette.

Mit gondol az ellenfélről?

Nem véletlenül vezeti a tavaszi tabellát. Masszív csapat, amelynek jó a védelme, és a középpályán is vannak értékei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik