Urbányi Istvánnak új feladata lehet

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.23. 00:49
Címkék
Urbányi István távozott az Újpesttől, azonban elképzelhető, hogy a klubnál marad. Ami biztos: június 30-ig kapja vezetőedzői fizetését a csapatot működtető gazdasági társaságtól.

Az edzőváltások kapcsán min dig felvetődik a kérdés, hogy a távozó szakember mennyi pénzt kap a közös megegyezéssel történő szerződésbontás után. Hétfőn az Újpest a szokásos módon állapodott meg Urbányi Istvánnal, aki helyett Szentes Lázár lett a lila-fehérek vezetőedzője. A közös megegyezésről szóló nyilatkozatok mindig hangzatosak, ám tíz esetből kilencszer a klub kezdeményezi a szerződés felbontását. Ez Újpesten is így volt, ám a lila-fehéreknek nem kell súlyos milliókat kifizetniük Urbányi István távozása után, mert a szakember úgy ment, hogy lényegében maradt.

Az edző már 2007 eleji megbízása előtt is a klub alkalmazottja volt, akkor utánpótlásigazgatóként dolgozott a Megyeri úton. Aztán amikor kinevezték vezetőedzőnek, az idén júniusig kötöttek megállapodást vele. Igaz, ezt a szerződést a télen meghosszabbították, eszerint 2010. június 30-ig is dolgozhatott volna Újpesten. A közös megegyezés egyik részlete az volt, hogy meg kellett állapodni, mennyi pénzt kap majd a szakember. Urbányi István népes stábbal dolgozott, Filkor Attila erőnléti edző, Horváth Péter, Komódi László és Víg Péter pályaedző is segítette a munkáját.

„A felnőttek mellett minden szakembernek utánpótláscsapata is volt – mondta Joe Böröcz, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Az élvonalbeli munka alól felmentettük őket, hiszen Szentes Lázár munkáját ifjabb Bene Ferenc segíti a jövőben. Ugyanakkor a fiatalokkal továbbra is foglalkozniuk kell. Urbányi István június végéig kapja a fizetését a klubtól, s addig kitaláljuk, milyen feladatot bízunk rá. Korábban utánpótlás-igazgató volt Újpesten, vagyis képben van a fiatalokkal kapcsolatban.”

Urbányi István nem kívánt nyilatkozni a Joe Böröcz által felvázolt elképzelésekről.

Az új edző, Szentes Lázár kedden két gyakorlást is vezényelt. Az biztos, hogy újpesti pályafutását győzelemmel kezdi a szakember, a lila-fehérek soros ellenfele ugyanis a Sopron lenne, amelyet korábban töröltek a mezőnyből, így a Megyeri úti együttes 3–0-val megkapja a három pontot. Szentes Lázár azt kérte, hét közben legalább edzőmeccsen szerepelhessen a gárda, ezért a vezetőség a Békés megyei Tótkomlós ellen kötött le mérkőzést, amelyet csütörtökön 16 órakor rendeznek meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik