Erwin Koeman elfogadta

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.23. 00:49
Címkék
Döntenie kell az MLSZ elnökségének csütörtökön a szövetségikapitány-kérdésben. Úgy tudjuk, a holland Erwin Koeman elfogadta a magyar ajánlatot, de még nem biztos, hogy ő lesz a befutó, mert információink szerint a szövetség tovább akarja húzni az időt.

A holland Erwin Koemannak tetszik az a szerződéstervezet, amit péntek este kapott Kisteleki Istvántól, az MLSZ elnökétől. A megbeszélésen abban maradtak a felek, hogy az edzőnek e hét keddig kell választ adnia az ajánlatra.

Nos, Erwin Koeman megtette. Információink szerint előbb azzal keresték meg Ger Lagendijket, az edző menedzserét, hogy csütörtökön legyen Magyarországon Erwin Koemannal együtt, mert bejelentik, megszületett a megállapodás. Ezt követően azonban már azt közölték vele, hogy egyelőre nem kell jönnie, mert vélhetően nem lesz döntés az ügyben csütörtökön. Ez a „húzd meg, ereszd meg” játék nem nagyon tetszik a hollandoknak, akik közölték: péntekig várnak, ha addig végre határoz az MLSZ, akkor Erwin Koeman jön. Ha ez nem történik meg, akkor a hét utolsó munkanapján a szakember leül Aad de Mos helyére a holland Vitesse csapatánál (a helyzet annyiban különleges, hogy Aad de Most is kapitányjelöltként emlegetik).

Az idő sürget, nincs mese, dönteni kell kapitányügyben csütörtökön, hiszen így a három előttünk álló felkészülési mecscsen – a Ferencváros elleni „békemérkőzésen”, illetve a görögökkel és a horvátokkal szemben – már az a szakember vezethetné a csapatot, aki majd ősszel a világbajnoki selejtezőkön is.

A kérdés viszonylag egyszerűen rendezhető, bár a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatos napirend nem szerepel az előzetes előterjesztésben, Várhidi Péter sorsáról az „egyebek” munkacímet viselő vitában lehet majd szó. Korábban Kisteleki István felhatalmazást kapott arra, hogy egyeztessen az esetleges jelöltekkel, s ha megegyezésre jutott valamelyikükkel, az elnökség elé kell terjesztenie. Vázolnia kell, kivel állapodott meg, pontosan mit tartalmazna a szerződés, s hogy milyen forrásból teremtené elő a szövetség a kapitány fizetését – Erwin Koeman esetében ez havi tízmillió forint lenne.

Úgy tudjuk, az elnökség tagjainak többsége sürgeti a döntést, csütörtökön mindenképpen határozni akarnak. Meglátásuk szerint a testület hitelessége is múlik ezen.

Korábban ugye azt ígérték, április 24-én végre döntenek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik