Újpest: Szentes Lázár az edző

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.21. 02:40
Címkék

Lapzártánk előtt kaptuk a hírt: az Újpest elköszön Urbányi Istvántól, s információink szerint hétfőtől Szentes Lázár, az NB II Nyugati csoportjában szereplő, jelenleg a nyolcadik helyen álló Integrál-DAC vezetőedzője irányítja majd a szakmai munkát a lila-fehéreknél. A Megyeri útiak szombat este hazai pályán 4–4-es döntetlent játszottak a középmezőny második felében álló REAC ellen. Ezt követően vasárnap este a klub vezetői és Urbányi István értékelték az elmúlt hetek szakmai munkáját.

„Egyelőre nem akarom kommentálni az Urbányi István távozásával kapcsolatos információjukat – mondta Sallói István, az Újpest sportigazgatója. – Ötfordulónként átbeszéljük, mi történt a csapattal az elmúlt hetekben, amit most előre hoztunk, mert a következő körben szabadnaposak vagyunk.”

Megkerestük Urbányi Istvánt is, aki nem kívánt nyilatkozni a kérdésben.

Mindenesetre úgy tudjuk, hogy a hétfő délutáni edzést már Szentes Lázár vezeti, aki korábban dolgozott többek között Debrecenben – kétszer bronzérmet nyert a csapattal –, volt a Pápa szakvezetője, és legutóbb az élvonalban 2006 tavaszán Zalaegerszegen vállalt munkát. Tavaly nyáron került a második ligás IntegrálDAC-hoz, amellyel néhány hete búcsúztatta a Magyar Kupából az élvonalbeli Vasast is, ám végül a Debrecen elleni elődöntőben kiesett a csapat a sorozatból. A korábbi győri bajnok futballistát lapzártánkig nem tudtuk elérni. A hírek szerint a szakembernek új segítője is lesz: ifjabb Bene Ferenc – az egykori újpesti legenda fia, aki az ugyancsak NB II-es Kozármisleny vezetőedzője – lehet majd Szentes Lázár pályaedzője, ha sikerül megegyeznie a lila-fehérek vezetőségével.

Szentes Lázárnak tehát hétfő lehet az első munkanapja Újpesten. A szakember a tervek szerint a hátralévő fordulókra, valamint azonkívül még két esztendőre, tehát 2010 júniusáig köt szerződést a Megyeri úti klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik