Ez a színvonal élvezhető!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.04.21. 02:40
Címkék
Talán az aranyéremért folyó, egyre élesedő harc tett jót az utóbbi években – amúgy teljesen jogosan – lesajnált magyar első osztályú bajnokságnak: a 24. fordulóban három összecsapásra is négyes osztályzatot adtak a Nemzeti Sport tudósítói. Az érdemjegyek is azt bizonyítják, ha valóban olyan teljesítménnyel rukkolnak ki a mérkőző felek, amely megérdemli az átlag feletti minősítést, munkatársaink nem fukarkodnak az értékelésnél.

Az MTK pénteki, Kaposvár elle ni 3–2-es győzelme után nem volt más választása az éllovast követő csapatoknak, mint hogy begyűjtsék a három pontot, és tovább üldözzék Garami József együttesét. Talán a győzelmi kényszer, esetleg a Debrecennél, a Győrnél és az Újpestnél az elmúlt hetekben tapasztalt támadójáték miatt, mindhárom aranyéremre hajtó gárda nekirontott szombati riválisának – kisebb/nagyobb sikerrel...

A 16 bajnoki óta veretlen, a tavasszal öt meccset megnyerő ETO például hiába alakított ki rengeteg helyzetet a Fehérvár otthonában, míg eddig a szerencse is a zöld-fehérek mellé állt a ziccereknél, ezúttal Jusuf Daijc potya góljára nem tudtak válaszolni a vendégek – a találkozó színvonala viszont az elpuskázott lehetőségek ellenére is kimagasló volt. Hasonló véleményen van Bojan Brnovics is, aki kis túlzással percenként került helyzetbe.

„Izgalmas, lüktető meccset játszottunk, és bár sokak szerint jobban futballoztunk, mint az MTK ellen, mégis kikaptunk – mondta Bojan Brnovics. – Ezt támasztják alá a statisztikai adatok is: sokkal több szögletet rúgtunk a házigazdánál, és mindegyik veszélyes volt, a labdabirtoklási százalékarány is minimum hetven

harminc a javunkra. De hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem tudtuk értékesíteni helyzeteinket. Nekem is három óriási ziccerem volt, nem is akartam elhinni, hogy egyik sem ment be. Előbb egy csel után lőttem kapufát, aztán Sebők Zsolt védett bravúrral. De nincs okunk keseregni, látom, hogy a Real Madrid és a Manchester United is botlik néha, és mégis ők a bajnoki címért folyó harc esélyesei. Nem szabad alább adnunk az elmúlt fordulókban ránk jellemző önbizalomtól duzzadó játékból, és noha az aranyéremért küzdők közül nekünk a legnehezebb a sorsolásunk, nem mondtunk le a bajnoki címről.”

A győri kisiklásnak Debrecenben örültek a leginkább: mivel a Loki 4–1-re legyőzte az ősi rivális Nyíregyházát, s egy pontra meglépett az ETO-tól. Bár a labdarúgók azt gondolták, zsúfolt lelátók várják majd a feleket az Oláh Gábor utcában, nem volt telt ház. Pedig a DVSC folytatta közönségcsalogató, gólra törő játékát.

„Mi is arra készültünk, hogy telt ház lesz a rangadón – mondta a mérkőzés legjobbja, az első találatot jegyző Huszák Tamás. – Aztán amikor elkezdett ömleni az eső a mérkőzés előtt, már várható volt, hogy nem lesz meg a várt nézőszám. Örülök, hogy ebben a fordulóban – a mi meccsünk mellett – több pályán is színvonalas, sok gólt hozó összecsapást láthattak a szurkolók. Ez nyilván segít abban, hogy pozitív irányba mozduljon el a magyar futball megítélése, és kielégítsük a drukkerek igényeit. A Debrecennek kötelező kezdeményeznie, és mi megpróbálunk megfelelni az elvárásnak minél több helyzet kialakításával, sok veszélyes akció vezetésével. Bajnokcsapatként fel kell készülnünk, hogy az ellenfelek visszaállnak ellenünk, és kontrákra rendezkednek be. Az aranyesélyesek közül nekünk a legszerencsésebb a sorsolásunk, így nincs más dolgunk, mint megnyerni a soron következő találkozókat, és szurkolni az MTK ellen...”

A forduló nagy vesztese a Győr mellett az Újpest, amely a REAC elleni hatalmas izgalmakat hozó 4–4-es döntetlenjével nem tudta tartani a lépést az éllovas MTK-val szemben, és a >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik