A többség szerint maximum 10 aranyat hozhatunk Pekingből

Vágólapra másolva!
2008.04.21. 14:10
A Szerencsejáték ZRT. Tippmix Olimpiai Kutatás néven reprezentatív felmérést végzett, melyben a magyar lakosság sporthoz, szurkoláshoz fűződő viszonyát, és az Olimpiával kapcsolatos tájékozottságát vizsgálta. A közvélemény-kutatás talán legérdekesebb eredményét, miszerint hány aranyérem várható Pekingben, összevetettük az NSO olvasóinak véleményével.
Az úszás nemcsak Cseh Lászlónak (képünkön) a kedvenc sportja
Fotó: Mirkó István (archív)
Az úszás nemcsak Cseh Lászlónak (képünkön) a kedvenc sportja
Az úszás nemcsak Cseh Lászlónak (képünkön) a kedvenc sportja
Fotó: Mirkó István (archív)
Az úszás nemcsak Cseh Lászlónak (képünkön) a kedvenc sportja

A Tippmix Olimpiai Kutatás egy 1000 fős reprezentatív mintán készült. A felmérés a megkérdezettek olimpiákkal kapcsolatos ismeretei, illetve a pekingi játékokhoz fűződő reményei mellett, az emberek kedvenc sportágát is vizsgálta . Az adatfelvétel március utolsó hetében történt.

Az eredményekből kiderül, hogy a magyarok 65 százaléka, öt-tíz aranyérmet vár sportolóinktól a Pekingi Olimpián. Érdekesség, hogy a 30 év alattiak sokkal optimistábbak, ugyanis közülük minden ötödik ember szerint a tíz arany a minimum, amit hazánk szerezhet Pekingben.

Az NSO olvasói közül az eddigi 17 ezer szavazónak az 50 százaléka gondolja úgy, hogy 5 és 10 között lesz a magyar aranyérmek száma Pekingben, míg 15 százalék szerint ennél több, 27 százalék szerint viszont ennél kevesebb első helyet szerzünk.

Ami meglepő, hogy olvasóink közül 2800-an úgy gondolják, mindössze egy aranyéremmel térnek haza sportolóink Pekingből.

A Tippmix Olimpiai Kutatás keretében az is kiderült, hogy az emberek 68 százaléka figyelemmel kíséri majd a pekingi játékokat, illetve a megkérdezetteknek a 63 százaléka tudta azt, hogy Hajós Alfréd volt az első magyar olimpiai bajnok.

A felmérés szerint a magyar emberek kedvenc sportja az úszás, míg második a labdarúgás.

Az elmúlt napok sikersportja, a jégkorong még „visszafogottan szerepelt” ebben a márciusi közvélemény-kutatásban, de a hoki népszerűsége alighanem rohamosan nőni fog a jövő évi svájci A-csoportos világbajnokságig, ahol Ladányi Balázsék is ott lesznek a jégen!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik