Nem akarnak orra esni

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.04.09. 00:16
Címkék

„Azt kértem a fiúktól, az előny birtokában tudatosan focizzanak, ne kapkodjanak, élvezzék a játékot…”

A mondatrészlet Herczeg Andrásnak, a DVSC-TEVA klubmenedzserének szájából hangzott el – ám nem a keddi, Integrál-DAC elleni kupavisszavágó előtt. Pedig a szakember akár egy olyan mérkőzés kapcsán is mondhat ilyet, mint a mostani, hiszen csapata nyomasztó teher nélkül lép pályára, amiért múlt héten, az első találkozón (4–1) tetemes előnyre tett szert másodosztályú ellenfelével szemben. Nem árulunk zsákbamacskát: a szakember a Bp. Honvéddal (1–0) szombaton vívott bajnoki rangadó után szólt így, majd keserűen hozzátette: „Ezzel szemben megremegtek, idegesek voltak…”

Persze idegeskedésre ezúttal nincs ok. Égszakadás, földindulásnak kéne bekövetkeznie, hogy ne a debreceniek legyenek a kupafinálé egyik résztvevői. Kérdés persze, hogy a már-már ledolgozhatatlan előnye tudatában mennyire próbálja majd a hazai csapat élvezni a játékot.

„Azért nem kell máris a lábunkon pörgetni a labdát – szögezte le Dombi Tibor, a DVSC rutinos labdarúgója, érzékeltetve, hogy más szemszögből is meg lehet közelíteni a keddi mérkőzés lényegét. – Talán elmondhatom magamról, hogy sokat megtapasztaltam már a labdarúgásban, így láttam olyat is, amelyről senki sem hitte volna, hogy megtörténhet. Ideges nem vagyok, de ott motoszkál a fejemben: csak nehogy orra essünk. Bárki bármit mond, még nem vagyunk a kupadöntőben. Most is az eredmény a legfontosabb, de ez persze nem zárja ki az élvezetes küzdelmet, és azt sem, hogy a szurkolóink remekül szórakoznak majd.”

Lám, 4–1 ide vagy oda, Debrecenben úgy vannak vele: nem árt azért észnél lenni. Igaz, ha a találkozó női játékvezetője, Gaál Gyöngyi sípszavára kezdetét veszi a játék, már mit sem számítanak a szavak – csak a tettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik