Győzelemmel indulnak el

Benke ZoltánBenke Zoltán
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék
Utolsó mérkőzését játszotta tegnap Dunaújvárosban a világbajnokság előtt a magyar válogatott, amely csaknem legerősebb összeállításában lépett jégre. A főpróba jól sikerült, a csapat visszavágott a pénteki 0–1-ért.

A szapporói divízió 1-es világ bajnokság előtti utolsó felkészülési találkozó után véglegesítette keretét Pat Cortina szövetségi kapitány, aki ezért kivételesen 23 játékost nevezett a lengyelek ellen. A kezdőegyüttesben ezúttal ott volt a két fehérvári támadó, Ocskay Gábor és Palkovics Krisztián is, míg a második és harmadik sorban az egykori dunaújvárosiak, a mostani francia légió tagjai: Szélig Viktor, Ladányi Balázs és Vas Márton. Csupán az Egyesült Államokban játszó Vas János hiányzott, aki Japánban csatlakozik a kerethez.

Méltatlanul kevesen voltak kíváncsiak az újabb magyar– lengyel összecsapásra, pedig a korábbi kedvenceket mostanában nem láthatják a dunaújvárosiak.

Horváth András sikertelen lövése vezette be a mérkőzést. A magyarok emberelőnyből sem tudták feltörni a lengyel védelmet. Nyolc perc játék után Szuper Levente első nagy védését mutatta be, Jaroslaw Rozanski közeli kísérleténél pedig már bravúrra volt szükség, hogy megőrizze hálóját a góltól. A játékrész végén Szélig Viktor kapott büntetést, de remek kontra után vezetést szerzett Pat Cortina gárdája. Ocskay a jobb szélen viharzott el, pontos beadását Palkovics nem hibázta el.

A második húsz perc elején egyik kiállítás a másikat követte, az állás azonban nem változott. A kapusoknak viszonylag kevés dolguk volt, és azt jól oldották meg. A vendégek olykor túlbonyolították akcióikat, a magyarok pedig több lövést is küldhettek volna kapura. A harmad hajrája aztán ismét a mieinknek sikerült jobban: Vas Márton passzából Peterdi Imre a lengyel kapus lába között talált a hálóba.

A magyar válogatott az utolsó harmadban szakított a korábbi hagyományokkal. Ladányi 55 másodperc után villant, káprázatosan szép gólt ütött. A lengyel csapat ezt követően mindent megtett a szépítésért, de a hazai védelem, Hetényi Zoltánnal az élen, állta a sarat. A vége előtt nyolc másodperccel még kialakult egy nem túl heves csetepaté.

Az igazi izgalmak a találkozó utánra maradtak, hiszen a kapitány ekkor szűkítette le a világbajnokságra utazó keretet. Az már sokat sejtetett, hogy Budai Krisztián, Azari Zsolt, Fekete Dániel és Kiss Ákos is kimaradt a szombati mérkőzésre készülő csapatból. Négyük közül Fekete végül mégis bekerült a kerettagok közé, itthon marad viszont Rostislav Ondrejcík, Galanisz Nikandrosz és Sofron István. Budai tehát nem utazik – Pat Cortina csak két kapussal vág neki Japánnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik