Elbujdosott volna a világ elől

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.04.07. 23:47
Címkék

Látta a Fradi-tábor transzparenseit?Látta a Fradi-tábor transzparenseit?

Igen, láttam, sőt értettem is őket – válaszolta Edouard Ndjodo.

Mit szólt hozzájuk?

Nyilván nem esik jól, ha a csapatot bírálják. De érthető a szurkolók elkeseredettsége.

Tart tőlük?

Nem hiszem, hogy félnem kellene bárkitől is. Másrészt azért sem szeretnék foglalkozni a drukkerekkel, mert amikor a Ferencvároshoz kerültem, nem fogadtak valami barátságosan... Persze nem akarok általánosítani, ezek bizonyos csoportok, a publikum nagy része elfogadott.

Addig nem is került célkeresztbe, amíg rugdosta a gólokat.

Higgye el, engem bánt a legjobban, ha nem úgy megy a játék, ahogy szeretném. Valamiért rossz szériába kerültünk, nekem sem jönnek be azok a mozdulatok, amelyek után korábban gól született. Legszívesebben elbújtam volna a világ elől, amikor kihagytam a helyzeteket Szolnokon.

Négy győzelemmel kezdték a tavaszt, aztán következett a szolnoki vereség, szombaton pedig az Orosháza elleni döntetlen. Pedig a rivális Szolnok megbotlott, és ezt sem használták ki. Mi az oka a viszszaesésnek?

Sajnos a görcsös győzni akarás sokszor visszaüt. Nagy a nyomás rajtunk, hiszen a Ferencvárostól mindig csak a győzelem az elfogadható. A Szolnok kazincbarcikai vereségéről pedig annyit: íme a bizonyíték, hogy nincs még lefutva ez a küzdelem. Tessék, attól a csapattól kap négy gólt a vetélytársunk, amelyiknek mi rúgtunk egy négyest. Ezért mondom, hogy felesleges most, kilenc fordulóval a szezon vége előtt leírni, illetve feljutónak kikiáltani egyik vagy másik együttest. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk és megszüntessük a hibákat.

Amelyek – egyes vélemények szerint – adódhatnak abból, hogy nincs összhang az idősebb és a fiatalabb játékosok között, és az öltözői hangulat sem felhőtlen. Mi igaz ebből?

Semmi. Szerintem a tapasztaltabb labdarúgók és a tehetséges ifjú játékosok közös szerepeltetése teljesen normális. A másik felvetés pedig ostobaság. Minden tökéletes a csapaton belül.

Olyan pletykát is lehetett hallani, hogy néhány csapattársa nincs megelégedve Csank János edzésmódszereivel. Erről mit tud?

Nekem megfelelnek a tréningek. Szeretem, ha meghajt bennünket a mester, mert akkor a hét végén, a bajnokin is felpörögve, erőtől duzzadva tudok játszani. Higgye el mindenki, hogy a körülményekkel nincs semmi probléma, csak vissza kell zökkennünk a nyerő szériánkba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik