Kirúgták a furcsa öngólt vétő légióst

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.04.03. 02:04
Címkék
Pavol Durica magyarországi karrierje csak a Debrecen elleni öngólja miatt marad emlékezetes. A szlovák légiósnak vasárnap az NB III-ban kellett volna szerepelnie, de nem ment el a meccsre, ezért Fehérváron felbontották a szerződését.

Berúgta, majd kirúgták.

A szlovák Pavol Durica, az FC Fehérvár légiósa éppen egy hete lőtt elképesztő öngólt csapata debreceni kupameccsén (Takács Zoltán büntetője után a Fehérvár kapusa, Sebők Zsolt kiütötte a labdát, amelyet a futballista – furcsa mentés gyanánt – a saját kapujába vágott). A piros-kékek ezzel ki is estek a sorozatból, de a légiósnak nem emiatt bontották fel a szerződését. A futballista vasárnap kimaradt az első keretből, amely a Szőnyi úton játszott a Tatabánya ellen, viszont az NB III-as együttessel Budakalászra kellett volna utaznia. Ezt azonban nem tette meg, szó szerint eltűnt, senki sem tudta elérni. Emiatt aztán lényegében kirúgták a klubtól.

„Sajnálom az esetet – mondta Disztl László, az FC Fehérvár vezetőedzője. – Azért szerződtettük a télen, mert dinamikus, jó labdarúgó. A mostani esethez semmi köze annak, miként teljesített az elmúlt hetekben, vagyis nem azért bontotta fel a klub a szerződését, mert a Debrecen ellen öngólt rúgott. Az viszont megengedhetetlen, hogy a futballista távol maradjon a mérkőzéstől, amelyen számítanak rá. Ennél súlyosabb vétség nem létezik: nem edzést hagyott ki, hanem meccset, amelyre ráadásul azért kellett volna elmennie, hogy összeszedje magát szerencsétlen öngólja után. Úgy láttam jónak, ha a második csapatban szerepel, de ő másképp döntött.”

Pavol Durica a hétvégén elérhetetlen volt, hétfőn szeretett volna edzeni, ám akkor közölték vele, nem kell megizzadnia – már nem a Fehérvár játékosa. Szerdán sikerült elérnünk, de akkor sem vállalkozott a mulasztás okainak elemzésére.

„Arról nem akarok beszélni, miért nem mentem el a második csapat meccsére – mondta Pavol Durica. – Inkább a helyzetemről mondanék néhány szót. Nagyon kevés lehetőséget kaptam Fehérváron, nekem nem elég, ha csak tíz percet játszom egy meccsen. Beszéltem Disztl Lászlóval, aki azt mondta, számít rám, de neki is jeleztem, nekem néhány perc kevés. Úgy tűnt, ha maradok, akkor sem leszek többet a pályán. A debreceni meccsel nem volt szerencsém, nyilván mindenki tudhatja, hogy nem a kapuba akartam rúgni a labdát. Nem is csinált nagy ügyet senki abból az öngólból. Egyelőre nincs csapatom, nem is nagyon lesz már a nyárig, de két évig még szerződést köt az Artmediához, és meglátjuk, miként alakul a sorsom.”

Disztl László is megerősítette a játékos szavait, de hozzátette, hogy bár az egy hónapja igazolt Pavol Durica az edzéseken jól teljesített, s háromszor pályára lépett az első csapatban, a mérkőzéseken nem tudott kimagaslóan játszani. Pedig az igazi értékmérő ez lett volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik