Elképesztő ez a szurkolás

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.03.30. 00:09
Címkék
Sokan legyintettek, amikor az angol ötödosztályú Oxfordból igazolt Paul Shaw-t kiáltották ki a Ferencváros megmentőjének, s lám, négy forduló után elmondhatjuk: a csatár az FTC nyerőembere. Az eddig három gólt jegyző támadóra és társaira sorsdöntő meccs vár a Szolnok ellen, ám a légiós szerint akkor sem szabad lemondani a feljutásról, ha nem nyernek.

Megvolt már a csapat hirdetés?Megvolt már a csapat hirdetés?

Az utolsó edzés után többékevésbé tudjuk, hogy milyen összeállításban lépünk pályára másnap – válaszolta Paul Shaw.

Ki kezd a kapuban?

Jó vicc… Megható volt Grosics Gyula köszöntése a hétközi, Sheffield United elleni gálameccsen. Nekem is nagy élmény volt, hiszen találkozhattam a legendás labdarúgóval. Angliában is őrzik a 6:3-as magyar diadal emlékét, ezért megtiszteltetés számomra, hogy személyesen is megismerhettem a híres kapust. A mérkőzés előtt Grosics Gyula bejött az öltözőbe, együtt készült velünk, ami ha jobban belegondolunk, hátborzongató, és minden játékosnak örök életre szóló, kitüntető esemény. Nem csoda, hogy feltüzelve futottunk ki a pályára.

Szolnokon is lesz oka a csapatnak a pluszmotivációra…

Nem szabad, hogy a nagy tét megijesszen bennünket. Pályafutásom során szerepeltem már jó néhány sorsdöntő összecsapáson, és általában akkor kerültünk ki jól a párharcból, ha a futballisták nem pörögtek túl, nyugodtan játszottak.

Mit gondol, ha nem nyer a Ferencváros, lőttek a feljutásnak?

Ugyan már! Tény, nehezebb helyzetbe kerülnénk, ha nem szereznénk három pontot, de a mi helyzetünkben minden találkozónak fontos szerepe van. És a győzelem esetén sem mehetnénk még biztosra, kiélezett a harc az első három helyen álló együttes között.

Az első négy fordulóban sok mindent átélt a csapattal: a BKV-pályán például a padlóról álltak fel, a Kazincbarcikát simán megverték, a Vác ellen pedig kínkeservesen nyertek. Melyik a Fradi igazi arca?

Nehéz kérdés. Egy biztos: egyre jobban összeszokunk, és az elefántcsontparti játékosokkal erősödtünk is. Sajnos Souare Tidiane megsérült szombaton, ezért aligha játszhat Szolnokon. Jó lenne, ha a Kazincbarcika elleni meccsen mutatott játék köszönne vissza az éllovas otthonában, nem pedig a legutóbbi fordulóban mutatott szenvedés. Kész szerencse, hogy a futballban az eredmény a legfontosabb…

A közönség azonban szórakozni is akar. Hallani, telt ház, tízezer ember lesz a szolnoki stadionban.

Játszottam már több csapatban, sok helyen rendre harminc-, negyvenezres publikum előtt léptem pályára, de ilyen légkört, ennyire lelkes szurkolást még sehol sem tapasztaltam. Arsenal-játékosként a Highburyben előfordult, hogy néma csendben figyelték a meccset a drukkerek, a fradisták viszont idegenben is űzikhajtják a csapatot. Ha másért nem, hát értük győznünk kell Szolnokon. Arról nem is beszélve, hogy az a buzdítás, amelyet a szurkolótábortól kapunk, muszáj, hogy doppingoljon bennünket, és erőt adjon – most éppen az egyik nagy rivális otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik