Otthon vannak Hollandiában is

A. M.A. M.
Vágólapra másolva!
2008.03.18. 23:44
Címkék

A pekingi olimpiai kvótás Barta Nóra és Kormos Villő szerda este az egyméteres műugrás selejtezőjében kezdi meg szereplését az eindhoveni Európa-bajnokságon. A juniorvilágbajnok és felnőtt Ebbronzérmes Barta Nóra majdnem két éve Hollandiában, az Eb-nek otthont adó uszodában edz, hiszen trénere, Ligárt Balázs a rendező ország szövetségi kapitánya. Ám hogy számíthatunk-e a „hazai pálya adta előnyökre”, arra Barta is igen kíváncsi, hiszen mint mondta, korábban még sosem nyílt alkalma arra, hogy olyan helyen versenyezzen, amelyet már „bejáratott”. Két éve, a margitszigeti Eb előtt is csupán két hetet gyakorolhatott idehaza (igaz, ott a közönség biztatását élvezve a dobogó harmadik fokáig jutott). A főleg már Pekingre koncentráló műugró elmondta, hiányoznak számára az itthoniak, ám a felkészülést jóval kedvezőbb körülmények között végezheti Hollandiában.

„Nagyon kedves, befogadó nép, szurkolnak nekem, és egy alkalommal még névre szóló pólóval is kedveskedtek, jelezvén, a holland válogatott tiszteletbeli tagja vagyok” – büszkélkedett Nóri.

Bartán kívül a 19 éves Kormos Villő (aki második olimpiájára készül) is sokat gyakorol a németalföldieknél, így neki is segítség lehet a megszokott környezet. Ugrás közben ugyanis sokat számít, ha a sportoló már tapasztalta, hogy mely magasságban kell nyitni, vagy megkezdeni a fordulást.

Mátyás Melinda pénteken kezd a toronyugrás selejtezőjében, és Bartára és Kormosra szombaton is nagy feladat vár 3 méteren. A hattagú magyar csapat egyetlen férfi résztvevője, a toronyugró Hajnal András hétfőn lesz érdekelt.

Tegnap a 3 méteres páros műugrás selejtezőjében két fiatal magyar, Reisinger Zsófia és Gondos Flóra vett részt. A duó csak a szerbeket tudta maga mögé utasítani, s a 10. helyen végzett. Talán esélye is lett volna a 8 kettőst felvonultató döntőben való részvételre, ha negyedik ugrását nem rontja el, de a lányoknál a tapasztalatszerzés volt a fő cél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik