Repülő csillag született

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.16. 23:40
Címkék

Szomorú, esős napon búcsúzott el a Világkupa mezőnye a 2007–2008-as szezontól, hagyományosan a világ legnagyobb létesítményén, a szlovéniai Planica-völgyben épült Letalnica-sáncon. A vasárnapi egyéni verseny kísértetiesen hasonlított a péntekihez, illetve a szombati csapatversenyhez, legalábbis abból a szempontból, hogy az osztrák Gregor Schlierenzeuer felülmúlhatatlanul repült. Ahogy a korábbi napokban, úgy ezúttal is mindkét sorozatban ő szállt a legmesszebbre (217 m, 231 m).

A mindössze 18 éves tehetség – aki az idén már megnyerte asírepülő-világbajnokságot is – összesen tizenegyszer ugrott a hétvége folyamán a Letalnicáról, mindig 200 méter fölött, háromszor is megdöntötte az osztrák rekordot, a legnagyobb repülése pedig 233.5 méteres volt. Schlirenzauer immár 11 győzelemnél jár a Világkupában. Tizennyolc éves korában még soha senki nem könyvelhetett el ennyi sikert, így nem lepődnénk meg, ha Schlierenzauer újabb korszakos egyénisége lenne a síugrásának.

Thomas Morgenstern ezúttal 17. lett, így nem tudta megdönteni az egy szezonon belül gyűjtött pontok tekintetében a német Martin Schmitt 1999–2000-es rekordját. Akkor a német 1833 egységgel végzett az élen, Morgensternnek be kellett érnie 1794-gyel, no és azzal az összesen kb. 67 millió forintnyi pénzdíjjal, amelyet ebben a szezonban nyert.

A téli szezonnal együtt egy nagy egyéniségtől is elbúcsúztak a rajongók. A hét végén köszönt el végleg a sportágtól a Négysáncverseny-győztes, 18szoros Vk-első osztrák Andreas Widhölzl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik