Ijedtükben rúgják a gólokat

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.03.16. 23:40
Címkék
Az ősszel öt gólt szerző Igor Bogdanovics távozása és a nyolc találatnál járó Bajzát Péter sérülése után pánikhelyzet volt Győrben, ám a negyedik tavaszi fordulót követően kijelenthetjük: nem érdemes csatárhiányról beszélni, hiszen az ETO négy meccsen tizenötször volt eredményes az idén. Kérdés, mitől táltosodott meg Egervári Sándor csapata, és meddig tarthat a zöld-fehérek lendülete.

Közvetlenül a tavaszi szezon rajtja előtt olyannyira nagy volt a riadalom Győrben, hogy a hirtelen jött tanácstalanság kisebbfajta kapkodásba torkollott: mivel Igor Bodanovicsért tízmillió forintot követelt a DVSC (ennyi pénzt nem volt hajlandó fizetni az ETO a csatárért), és Bajzát Péter talpcsontját csak operációval lehetett rendbe hozni, a klubvezetőség még a korábban a Watfordnak eladott Priskin Tamást is kölcsönvette volna, hogy orvosolja a csatárhiányt. Ám hiába volt szó a válogatott támadó megszerzéséről, és lehetett hallani olyan pletykákat, hogy a Győr a Barnsleyban légióskodó Ferenczi Istvánnak is irigylésre méltó fizetést kínált volna hazatérése esetén, az első fordulóban a Tokody Tibor, Bojan Brnovics ékpár rohamozta a nyíregyházi kaput – eredményesen. Bár sokan úgy gondolták, puszta véletlen volt az ETO 5–0-s, kiütéses győzelme, azóta már a riválisok sem készülnek nagy mellénynyel Egervári Sándor csapata ellen – legfeljebb zakóval mennek haza. A Győr négy bajnoki meccséből négyet nyert meg a tavasszal, és ezeken a találkozókon összesen 15-ször volt eredményes.

„Lehet, hogy annyira rémisztő volt Igor Bogdanovics távozása és Bajzát Péter váratlan kiesése, hogy ijedtünkben rúgtunk ennyi gólt az elmúlt fordulókban – értékelte előbb humorosan a helyzetet Egervári Sándor vezetőedző, majd készségesen elárulta a siker receptjét. – Talán az egészséges összhang, amely a rutinos és a fiatal játékosok között alakult ki a csapaton belül, a titka a jó szereplésnek, a sikeres rajtnak. Az együttes csak akkor tud eredményesen támadásokat vezetni, ha a hátsó alakzatunk fegyelmezetten teszi a dolgát, és eddig nálunk – köszönhetően tapasztalt védőinknek – nincs gond a védekezéssel. De természetesen még mindig nem vagyunk elégedettek magunkkal, sokat kell javulnunk, hogy a következő évadra még jobb csapattá érjen a társaság.”

Az viszont már a tavaszi ETO-meccseken is feltűnt, hogy noha többnyire fiatalok alkotják a zöld-fehérek középpályássorát, az akciók rendre türelmesen futnak, és a futballisták sokszor nem félnek hosszasan adogatni a rivális térfelén, s csak akkor támadásba „dobni” a csatárokat, esetleg kiugratni a szélen játszó labdarúgót, ha már őrizetlenül marad.

„Középpályásaink fiatalok, lendületet adnak a csapatnak, szélsőink gyorsasága pedig segíti az eredményes támadásvezetést – folytatta a mesteredző. – Úgy tűnik, hogy az ősszel inkább a bal oldalról, kicsit hátrébbról induló Tokody Tibornak is fekszik az ék szerepkör, hiszen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik