Győzelmi kényszerhelyzet

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.03.16. 23:40
Címkék
A bajnokesélyes MTK zárja a kört a Diósgyőr elleni hazai találkozójával. A kék-fehéreknek illik győzniük, hiszen az ellenfél a tavasszal gyengélkedik.

Az MTK az egyértelmű esélyes a Diósgyőr elleni meccsen, hiszen a kék-fehér együttes a bajnoki címért, a piros-fehér pedig a felzárkózásért küzd. Ráadásul a Hungária körúti futballisták jó formában vannak, hiszen az előző körben az Újpest stadionjában is nyerni tudtak. Annak a bajnokinak a kulcsfigurája Kanta József volt, aki két gólt szerzett a rangadón.

„Szerintem is jó formában vagyok – mondta a játékos. – Ugyanakkor az is biztos, hogy a Diósgyőr elleni találkozó nem lesz könnyű. A DVTK erősebb, mint az ősszel volt, a télen jelentős átalakulások voltak a keretben. Nincs más választásunk, már az első pillanattól kezdve neki kell esnünk az ellenfélnek, és mielőbb gólt kell szereznünk. Azért is győznünk kell hétfő este, mert a fordulóban minden riválisunk nyerni tudott.”

Az MTK nyilván támad majd az első pillanatoktól kezdve, a Diósgyőr pedig várhatóan igyekszik minél szívósabban védekezni. A kék-fehéreknél ezúttal is a kezdőben kap szerepet Urbán Gábor, aki felépült sérüléséből. A támadónak – aki 11 találatot szerzett eddig a bajnokságban, és a debreceni Dorge Kouemaha társaságában vezeti a góllövőlistát – amúgy is jól megy a DVTK ellen, az ősszel például kétszer is eredményes volt Miskolcon.

„Az Újpest elleni meccsen még nem voltam tökéletes állapotban, de már nagyon jól érzem magam – mondta a csatár. – Sajnos a felkészülés végén ért a sérülés, így csak most érem utol magam. Az ősszel jól ment mostani ellenfelünkkel szemben, de az akkori döntetlennel nem lennék elégedett. Nagyon szoros az élmezőny, de ezen egy cseppet sem csodálkozom. A bajnokság elején számítottam erre, mert láttam, hogy több csapat is alaposan megerősödik. Nincs mese, ebben a mezőnyben kell jól teljesíteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik