Minden héten BL-döntő

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.03.03. 23:53
Címkék

Nem tudom megállni, hogy ne hánytorgassam fel: korábban még arról beszélt, hogy az Újpest kimagaslik a magyar mezőnyből, és a bajnoki cím legfőbb várományosa. Ehhez képest csapata jócskán helybenhagyta a fővárosi gárdát pénteken.Nem tudom megállni, hogy ne hánytorgassam fel: korábban még arról beszélt, hogy az Újpest kimagaslik a magyar mezőnyből, és a bajnoki cím legfőbb várományosa. Ehhez képest csapata jócskán helybenhagyta a fővárosi gárdát pénteken.

Ettől még a véleményem jottányit sem változott – ragaszkodott korábbi álláspontjához Szlavko Petrovics. – Az újpestiek játékoskeretét vélem a legerősebbnek, nem pusztán mennyiségi, hanem minőségi szempontok alapján is.

A bajnoki táblázatról mégsem köszön vissza a lila-fehérek fölénye…

Ez alátámasztja a meglátásomat, amelyet a téli felkészüléskor hangoztattam. Akkor úgy vélekedtem, a tavasszal akár hét együttes is versenyezhet az első helyezésért.

Előre bekalkulálta az úgymond élcsapatok bukdácsolását?

Azt azért nem. Mielőtt Magyarországra érkeztem volna, nyomon követtem, amint a Debrecen különösebb nehézségek nélkül harmadszorra is bajnoki címet nyert. Most azt tapasztaltam, hogy a címvédő nem lett rosszabb, a többiek azonban céltudatos erősítésekkel felnőttek a feladathoz. Hogy mást ne említsek, most már számolni kell a Honvéddal és teszem azt a Győrrel is.

A Zalaegerszeget mintha kifelejtette volna.

Erre az évre ugyanis nincs konkrét célunk, mindig a következő akadály leküzdésére koncentrálunk. Labdarúgóimat úgy készítem fel, mintha minden héten a BL-döntőben kellene helytállniuk.

Akkor most bajnok lehet a ZTE vagy sem?

Nagyon sok körülménynek kellene szerencsésen alakulnia. A többi együtteshez képest túl szűkös a játékoskeretünk, mindössze tizenöt hadra fogható labdarúgóm van. Jól kezdtük a tavaszt, ám előbbutóbb utolérnek bennünket a sérülések és az eltiltások. Arra törekszünk, hogy ezeket a hátráltató tényezőket minél tovább távol tartsuk a csapattól. Ha ezt sikerülne megvalósítanunk, reménykedhetünk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik