Irány a családi csúcs

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2008.02.22. 23:59
Címkék

Akik ismerik Nagy Gábort, a Szombathelyi Haladás labdarúgóját, állítják, a legtöbbet futó magyar futballisták közé tartozik. De Nagy Gábor nem csupán állóképességéről híres, hanem gyorsaságáról, robbanékonyságáról is. Mindkét lábbal jól bánik a labdával, használható a vonalak mellett, de a pálya közepén s a csatársorban is föltalálja magát. Bár ősszel csupán három gólig jutott, játékára más csapatok is felfigyeltek. Az MTK Budapest csaknem két hónapja csábítja, s noha a hírek egyezségről szólnak, Nagy Gábor még nem fogadta el az MTK ajánlatát „Nagy megtiszteltetés számomra az MTK megkeresése, ám még nem írtam alá” – mondta Nagy Gábor.

A futballista szerdán a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésen is bizonyította képességeit. Gyorsan, lendületesen futballozott, nehezen tartották a ferencvárosi védők. Ám van még miben javulnia a 22 éves játékosnak, hiszen passzai gyakorta célt tévesztettek, beadásai nem mindig sikerültek.

„Nyolcéves korom óta a Haladásban futballozom – mondta Nagy Gábor. – Minden Szombathelyhez köt, ám a további fejlődés érdekében előnyömre válna a váltás. Az MTK az egyik legjobb csapat a honi mezőnyben, onnan könnyebb lenne külföldre szerződni, s a válogatott felé vezető út is simábbá válna. Szeretném valóra váltani gyermekkori álmomat: édesapám egyszer játszott a válogatottban, én családi csúcsjavításra készülök, amihez az MTK jelenti az előszobát.”

Nagy József, a futballista édesapja egykor a Haladás maghatározó labdarúgójának számított. Egyszer játszott a válogatottban, s noha több csapat is csábította, hű maradt Szombathelyhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik