Önbizalomból már jeles

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.02.12. 22:59
Címkék

A felkészülés közepén két he tet a balatonfüredi edzőtáborban töltött a Paksi FC, az elmúlt héten pedig Porecsben készült az együttes Gellei Imre irányításával. A zöld-fehér gárda Horvátországban három mérkőzésen lépett pályára, sorrendben a horvát első osztályú NK Zadar (1–1), a második ligás Croatia Sesvete (2–2) és a szlovén élvonalban szereplő ND Gorica (1–1) ellen.

„Sikerült veretlenül hazajönnünk egy olyan túráról, amelyen a horvát és a szlovén bajnokság egy-egy élcsapata, valamint a Zlatko »Ciro« Kranjcar által edzett Sesvete volt az ellenfél – értékelte az elmúlt napok eseményeit Gellei Imre. – A januárban játszott mérkőzésekre még nem készültünk különösebben, azok a tréningek részét képezték, Porecsben azonban már előtérbe került a játékosok versenyeztetése, és az eredmény sem volt mellékes. Valamennyi labdarúgónak magabiztosságot adhat az a tény, hogy nyílt futballt tudtunk játszani, nem kényszerültünk alárendelt szerepre.”

Két sérülés aggaszthatja a szakmai stábot. Csehi Tamás a Sesvete elleni találkozón dőlt ki a sorból, és bár az első diagnózis nem zárta ki a lábtörést sem, kiderült, csak a bokaszalagok húzódtak meg. A ballábas középpályás a hét közepén várhatóan bekapcsolódhat a munkába, ugyanakkor Molnár Zoltánra előreláthatólag háromhetes kihagyás vár. Az előző bajnoki évadban a szurkolók által a legjobb paksi labdarúgónak választott védőnek a Zadar ellen meghúzódott a belső térdszalagja, valamint a porc is berepedt, így biztosan nem lesz ott a tavaszi bajnoki rajton.

A dolgok jelenlegi állása szerint a 16. fordulóban Pécsett játsszák le a Paks–ZTE meccset, mivel a paksi pályán nincs villanyvilágítás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik