Gyorsabb, jobb a Celje

Tudósítónktól TudósítónktólTudósítónktól Tudósítónktól
Vágólapra másolva!
2008.02.12. 22:59
Címkék
A férfi BL középdöntőjének első fordulójában a Celje végig vezetve nyert a gyengén védekező, indiszponált Pick-Szeged ellen.

Bravúros védésekkel kezdett Gorazd Skof, a hazaiak szélsői pedig pillanatok alatt megszórták a Szegedet (5–1). A rendre emberhátrányba kerülő Pick védekezése sehogy sem állt össze, Puljezevics Nenadot sorozatban hozták kiszolgáltatott helyzetbe társai. Danijel Andjelkovics félig gyógyult vádlival vállalta a játékot, és a meccs elején Vadkerti Attila helyettesítette őt.

A Celjében főleg a szélsők jeleskedtek, és 11–4-nél időt kért Vladan Matics. Sorozatban lőtte látványos góljait Eduard Koksarov, aki szélső létére gyakran talált be az átlövő helyéről is. A szegediek kapust cseréltek, a hazaiak pedig mezőnyjátékosaik közül a kulcsembereket pihentették 16–9 után. A Pickben támadásban főleg Krivokapics Milorad jeleskedett, a vendégek védekezése azonban továbbra sem volt hatékony. Ez meglepetésként hatott, hiszen az utóbbi hónapokban Puljezevics vezérletével szenzációsan védekezett a magyar bajnok mind a BL-, mind a bajnoki mérkőzéseken. A vendégek hullámzó teljesítményét az sem magyarázta, hogy sérülés és betegség miatt hiányzott közülük Julian Stamate (bokasérülés) és Sutka Norbert (megfázás).

A második félidőt lendületesebben kezdte az ébredezni látszó Szeged, amelynek kapujában továbbra is Dragan Marjanac állt, aki nem védett sokkal hatékonyabban, mint Puljezevics. Vladan Matics meglepő és remek taktikai húzása volt, hogy a beálló helyére Bendó Csabát küldte, mert a jobbszélső vezérletével 19–17re feljött a Pick. Ekkor azonban – ki tudja, miért? – újra türelmetlenebbül támadott a Szeged, ráadásul a védekezése is visszaesett. A Celje pedig büntetett.

Újra Puljezevics állt a kapuba, és mivel a mezőnyjátékosok fegyelmezettebben segítettek neki, 27–25 lett az állás. Még 15 perc volt hátra.

A Celje kapujába Aljosa Rezar állt, Miladin Kozlina, a hazaiak egyik legjobbja pedig csupán ekkor lőtte első gólját. Vészesen fogyott az idő, és 31–26 után már kockáztatnia kellett a Picknek. Valentin Ghioneának azonban a hajrában nem akadt társa, pontosabban nem hozott eredményt Andjelkovics, Vadkerti Attila és Vladimir Oszmajics görcsös akarása. Koksarov vezérletével mind támadásban, mind védekezésben agresszívebb és eredményesebb maradt a Celje. A Szeged újra sok hibával, enerváltan játszott, sem kapusai, sem mezőnyjátékosai nem nyújtották a tőlük elvárható teljesítményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik