Már harcolni kell!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.02.08. 23:17
Címkék
Amióta játszik, jobban megy a Leicester Citynek: Laczkó Zsolttal a soraiban a legutóbbi négy bajnokiján hét pontot szerzett a másodosztályú angol együttes, ami a korábbi hoszszabb vereségsorozatok ismeretében előrelépést jelent.

Noha boldogabb lenne, ha az Olympiakosz Pireusz keretével készülhetne a Chelsea elleni BLnyolcaddöntőre, leicesteri debütálása feledtette az elmúlt fél év olykor kiábrándító eseményeit: Laczkó Zsoltot ugyan az első biztató hírek ellenére nem marasztalta a görög bajnok, és a Levadiakosz – ahol kölcsönben szerepelt – sem élete lehetősége volt, a Coventry ellen 2–0-ra megnyert meccsen állva tapsolta meg publikum, amikor elhagyta a pályát. A dicséreteket azóta is sorra kapja a magyar légiós: a Walkers Stadion lelátóján az a szóbeszéd járja, hogy a téli igazolásoknak köszönhetően táltosodott meg a Leicester City, s ebbe beletartozik a rendre kezdőként lehetőséget kapó Laczkó Zolt, és a szintén mind a négy bajnokin pályára lépő Bori Gábor is.

Tényleg a magyaroknak köszönhető a feltámadás?

Ez így túlzás, hiszen rajtunk kívül további négy új szerzemény épült be a csapatba, de az árulkodó, hogy én is és Bori Gábor is rendre pályára lépünk, s eddig elégedettek a produkciónkkal – mondta Laczkó Zsolt.

Azért ez Ian Holloway menedzserrel a kispadon nem nehéz. Lassan több magyar játékossal dolgozott, mint brittel...

Igaz, hogy a tréner Buzsáky Ákost, Halmosi Pétert és Tímár Krisztiánt is edzette a Plymouthban, de ezért nem hinném, hogy kivételezne a magyarokkal.

Pedig ráférne önre a pátyolgatás. Nem viselte meg az elmúlt fél év mizériája?

Nem volt könnyű. Jól indult az Olympiakosznál minden, aztán mégis kölcsönadtak a Levadiakosznak, ahol bár nyolc mecscsen játszottam, és biztos hasznomra vált a görög első osztályban szerzett tapasztalat, több lehetőséget érdemeltem volna. Ezért is indítványoztam a váltást.

Azért az Olympiakoszhoz képest visszaesés az angol másodosztály. Hogy fekszik önnek a Championship?

Nem könnyű megszokni a stílust. Itt fejelni, ütközni kell. Öszszehasonlíthatatlan a görög futballal, ahol beleférnek a trükkök, elbírja a csapat az egyénieskedést. A Championshipben a legtöbb csapat nemigen játssza a futballt.

Csak a Gera Zoltánnal felálló West Bromwich a kivétel.

Így van. Itt mindenki állítja, hogy a WBA kimagaslik a mezőnyből, de Gera Zoliról is úgy tartják, kevés neki ez az osztály. A csapattársak, akik ismerik a bajnokságot, azt mondják, Gerzson a Championship egyik legjobbja. A Watfordról is jókat hallani, bár úgy tudom, Priskin Tamás együttese igazi erőfutballt játszik, ami ellen nincs nagyon receptje a riválisoknak. Meglátjuk, hiszen kedden ellenük mérkőzünk.

Előbb azonban még jön a Plymouth. Ian Holloway miatt presztízscsatára számít?

Angliában minden meccs fontos. Persze az edző és az ellenfélnél játszó magyarok miatt is érdekes találkozó lesz. Beszéltem Tímár Krisztiánnal, aki biztosra veszi, hogy három ponttal távoznak tőlünk.

És ön? Mit gondol, marasztalják majd az idény után is, vagy visszaredeli az Olympiakosz?

Mindkettő megtisztelő lenne. De azért nekem mindig is a görög sztárcsapat jelentette a nagyobb csábítást.

Nyilván a válogatott is izgatja, hiszen belefér a koncepcióba: rendszeresen játszik klubjában, és a fiatal generációt képviseli.

Tudom, hogy ezeket tartja fontosnak Várhidi Péter, bár eddig még nem beszéltem a kapitánnyal. Ami ellenem szól: a bal oldalon nagyon erős a válogatott, ennek ellenére reménykedem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik