„Felesküdtem a feladatra”

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.01.22. 23:40
Címkék

Most azt várja, hogy gratuláljak?Most azt várja, hogy gratuláljak?

A maga dolga – mondta Várhidi Péter.

Akkor gratulálok! Erre mit mond?

Mindig nagy megtiszteltetés, ha egy edzőt felkérnek szövetségi kapitánynak, ráadásul én a megkezdett munkámat folytathatom. Sokan úgy gondolják, hogy ideiglenes megbízást kaptam, ám engem hosszú távú szerződés köt az MLSZ-hez, és az A válogatottnál is határozatlan ideig szól a megbízatásom.

Visszautasíthatta volna a felkérést.

Mindig megvan a lehetőség a választásra. Az elnökségi ülés után Kisteleki István felhívott, és felajánlotta a lehetőséget a további munkára. Én pedig elfogadtam.

Kérdés, mit... A bohócruhát, a szamár szerepét? Folytassam az esettel kapcsolatos divatos minősítéseket?

Nem kell. Higgye el, ezek leperegnek rólam. Én a válogatott irányítását vállaltam el, és a csapat érdekeit tartottam a legfontosabbnak. Felesküdtem a feladatra, és a csapat miatt hajlandó vagyok és voltam is áldozatokat hozni. Olyan munkakörben dolgozom, amelyben ki kell zárnom a külvilágot, és nem szabad foglalkoznom a negatív hatásokkal. Mindamellett többször hangsúlyoztam: a szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa, amelyért meg kell szenvedni.

Nem fél attól, hogy vesztett a népszerűségéből?

Nem hinném, hogy ez most dől el. A szurkolók érdeklődése, szeretete minősíti a munkámat. Az embereket az csábítja a lelátókra, ha győz a csapat.

A hírek szerint azért nem sikerült – egyelőre – külföldi kapitányt szerződtetni, mert nem volt meg rá a keret. Önnel milyen megállapodást köt a szövetség?

Nem a pénz motivál.

Kevesebb lesz a fizetése?

Ez nem tartozik a nyilvánosságra. Az elhivatottságot egyébként sem lehet megfizetni. Amúgy kérdem én: ki járna jól azzal, ha egy vadidegen edző kerülne a válogatott élére? Elkezdtünk egy munkát, tapasztalható a fejlődés, amelyet felelőtlenség lett volna félbehagyni.

Mégis félbeszakadhat, ha néhány hét, esetleg hónap múlva az MLSZelnök megegyezik a külföldi jelölttel, és önt leváltja...

Erről egyelőre nincs értelme beszélni, de ha úgy alakul, hogy új kapitány jön a helyemre, akkor pontosan tudom majd a további feladatkörömet.

Ha már ismét kapitány... Mit szól az Argentína elleni meccshez? Június negyedikén lesz.

Jelen állás szerint úgy tűnik, az idén a világ élcsapataival játszhatunk. Olaszország, Franciaország és Argentína az öt legjobb válogatott közé sorolható, ami amellett, hogy hatalmas vonzerő a drukkereknek, nekünk is segíthet: az ilyen erős együttesek ellen megmutatkoznak a hiányosságok, amelyek egyúttal orvosolhatóak is. Azt pedig csak remélhetem, hogy júniusban is én ülök majd a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik