A remény újra él!

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.01.22. 01:34
Címkék
Hétfőn hosszan egyeztettek a Ferencváros jogászai a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselőivel a folytatásról, és a kiszivárgott információk szerint mindent előkészítettek a szerdai, immár hatodszorra kiírásra kerülő pályázattal kapcsolatban. Azt viszont még nem tudni, a meghívásos tenderre csak Kevin McCabe cége vagy más befektetőjelöltek is kapnak-e ajánlatot.

Sorsdöntő lesz a szerdai nap. Ha a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) gazdasági tanácsa hatodszorra is kiírja a hat plusz két hektárra szóló pályázatot, és a tenderre meghívja Kevin McCabe magyarországi cégét, a hírek szerint az angol üzletember ajánlatot tesz a területre, annak ellenére, hogy korábban kijelentette: a számára eredménytelenül végződő elbírálás után immár nem érdekli a Ferencváros. Nos, a hétfői események arról árulkodnak, hogy a hét közepén ajánlatot kap(nak) az érdeklődő(k). Mert noha a Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) a Veres János pénzügyminiszternek címzett petíciójában arra kérte a kiírót, hogy: „...a meghívásos pályázatra kizárólag olyan cégeket hívjanak meg, amelyek a korábbi, sikertelen tenderek során már tettek ajánlatot...”, könynyen elképzelhető újabb, eddig szóba sem kerülő cég(ek) meghívása. Úgy tudjuk, tegnap a Ferencváros jogászai hosszú órákon át tárgyaltak a vagyonigazgatóság képviselőivel, és megállapodtak a pozitív folytatásról, ergo szerdán kiírják a pályázatot. Kérdés: csak a brit érdekeltségű Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. kap lehetőséget, vagy más befektetőjelölt is?

„Nincs kizárva, hogy több céget is meghív a kiíró, főleg akkor, ha az eredeti feltételeket megváltoztatja, azaz a korábban meghatározott ár alá megy – mondta Borsi László, az Ingatlan Parlament elnöke, aki szerint ha kevesebb pénzért árulná a területet az MNV, más cégeknek is ajánlatot kellene tennie. – Az esetleges piackutatásból kiderül, kik lehetnek a potenciális érdeklődők, így valószínűleg a korábbi érdeklődőket is érdemes megkeresni. Ha nem módosítanak a feltételeken, csak pontosítják azokat az eltéréseket, amelyek miatt a kommunikációs tévedés történt, nem lenne meglepő, ha csak Kevin McCabe cége pályázhatna.”

Rieb György FTC-elnök sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a britek mellett más befektetőjelölteket is meghív a MNV, de reméli: a végén Kevin McCabe lesz a győztes, és az ingatlanberuházáson túl a Ferencvárost is megmenti a brit üzletember.

„Őszintén szólva nekünk teljesen mindegy, hány cég kap meghívást, a lényeg, hogy szerdán újra kiírják a tendert, és Kevin McCabe is pályázzon – mondta Rieb György. – Hiszem, ha az angol befektető indul, eredményes lesz a beadványa, és megmenti az egyesületet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik