Megelőlegezett a bizalom

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.01.17. 23:10
Címkék

„Minden rendben van a csapat körül: a játékosok lelkiismeretesen készülnek, bizakodva várjuk a tavaszi folytatást.”

A rövid helyzetjelentés Domonyai Lászlótól, az MTK Budapest ügyvezető igazgatójától származik, és azt sejteti: a kék-fehérek arra készülnek, hogy négypontos előnyükből a bajnokság végére is maradjon. Alighanem sokan tisztában vannak azzal, hogy egy évvel ezelőtt a Hungária körúti együttes öt pont fórral várta a tavaszi idényt, végül a versengést nyolc ponttal a DVSC mögött, a második helyen fejezte be. Hogy milyen lesz az idei koreográfia, azt egyelőre csak megtippelni lehet, abban mindenesetre semmi meglepő nincs, hogy a Hollandiából, a NEC gárdájától visszatérő Hrepka Ádám társaival az aranyérmet célozza meg.

„Valamennyien abban reménykedünk, hogy sikerül megtartanunk jelenlegi pozíciónkat – adott hangot vágyainak a 3szoros válogatott támadó. – A bajnoki cím megszerzése bravúrral érne fel, ugyanakkor az is igaz, az MTK semmivel sem esélytelenebb közvetlen vetélytársainál. Ami engem illet, azt mondhatom, a formám kezd a helyére billenni. Sajnos az ősszel kevés játéklehetőséghez jutottam, ez azonban nem jelenti azt, hogy fizikailag problémám lenne. Nem tagadom, meglepett, hogy meghívtak a bő válogatott keretbe, az őszi teljesítményem ugyanis nem indokolta ezt. Úgy fogom fel, megelőlegezett bizalom ez számomra, és azon leszek, hogy legközelebb már a mutatott játékommal érdemeljem ki a meghívást.”

Az önkritika dicséretes, az pedig az egész magyar labdarúgás javát szolgálhatja, ha Hrepka Ádám ismét úgy teljesít, mint amikor berobbant az élvonalba. Ami pedig a többi MTK-játékost illeti: a csapatkapitány, Végh Zoltán túl van az influenzán, Szabó Ádám ugyanakkor az ágyat nyomja. Kisebb sérülés miatt Horváth Levente, Kulcsár Tamás és Pál András kényszerül külön munkára. Az agárdi fiatalok közül ezen a héten a támadóként bevethető Molnár Marcell készülhet az első kerettel, a jövő héten erre a támadó középpályás Gosztonyi Andrásnak lesz lehetősége.

Aki pedig a csapatot felkészülési meccs közben szeretné látni, annak egyelőre böjtölnie kell: az MTK a január 28-án kezdődő törökországi edzőtábor előtt nem lép pályára (Antalyában viszont négyszer is), onnan visszatérve február 9-én a pozsonyi Artmedia vendége lesz, egyetlen hazai fellépésén pedig három nappal később a Szolnokot fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik