Becsülettel szenved a légiós

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék

Nagyobb kínzás várt rá, mint amilyet Angliában megszokott. A Ferencváros télen szerződtetett labdarúgója, a zöld-fehér klub szakmai partnere, a Sheffield United segítségével Magyarországra érkező Paul Shaw eddig csak nyáron volt kénytelen szenvedni a labda nélküli edzéseken, és összeszorított foggal végigcsinálni a száraz futásokat, míg ezen a télen két hónapos felkészülés vár rá a tavasszal a feljutás reményében játszó FTC-nél. A 34 éves csatár egy hete készül Csank János együttesével, és noha tudja, még hosszú hetekig nem léphet pályára tétmérkőzésen, alig várja, hogy bemutatkozzon az NB II Keleti csoportjában szereplő csapatban.

„A ferencvárosi szerződésemmel minden a feje tetejére állt – mondta lapunknak Paul Shaw. – Az ünnepek alatt, után eddig rendre meccsekre koncentráltam, ezúttal a számomra szokatlanul hosszú, két hónapos felkészülés várt rám. A zordabb időjárás miatt más jellegű az itteni munka, mint Angliában. Nálunk csak nyáron van hoszszabb, öthetes felkészülés, ám annak első tizenkét napja gyilkos. Csank János edzései is kemények, eddig főleg a futások, a erősítő gyakorlatok jellemezték a tréningeket, de úgy tudom, jövő héten már műfüves pályán folytatjuk. Nekem a hideget kell megszoknom, hiszen a mínuszok miatt az izom nem tud olyan gyorsan bemelegedni, ezért a szabadban zajló edzések után a gyúróteremben rádolgozom a lábamra. Nem mondom, hogy haldoklom a tréningek után, de rendesen meghajt bennünket a mester.”

Az izzasztó edzések után sem lazsálhat Paul Shaw, akinek péntek óta a felesége és két fia is megérkezett Budapestre, és bár lakást és autót már talált a családnak a futballista, a gyerekek iskolai elhelyezésével még nincs minden rendben. Azonban állítja: a Ferencváros jó kezekben van, és a Sheffield United klubigazgatójával, Terry Robinsonnal történt angliai megbeszélése után nagy összeget tenne rá, hogy az egyesület szakmailag és pézügyileg is egyenesbe kerül az idén.

„Budapestre utazásom előtt találkoztam Terry Robinssonnal, aki biztosított, hogy a Ferencvárossal nagyra törő terveik vannak – folytatta a legutóbb az

ötödosztályú Oxford csapatában szereplő támadó. – A játékosoknak az a feladatuk, hogy feljuttassák a csapatot az élvonalba, a minőségi körülményeket pedig megteremti a vezetőség. A keret megerősítéséről is szó van: én is hallottam például a korábban a West Bromwichban is profiskodó Geoff Horsfield esetleges érkezéséről, aki – ismerve pályafutását – segíthetne a csapaton. Ami pedig a beilleszkedésemet illeti: az egész családot lenyűgözi Budapest, tetszik az Oktogon közelében kapott lakásunk is, az egyetlen gond, hogy eddig nem találtunk megfelelő iskolát a srácoknak. Alig várom, hogy tétmeccsen pályára lépjek a gárdában, és az évad végén a Fradi visszajusson az első osztályba.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik