Már Fabio Capello hívását várja

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2008.01.11. 23:19
Címkék
Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya egy hete azért utazott Birminghambe, mert az FA-kupa 3. fordulójában rendezett Aston Villa–Manchester United találkozón többek között a hazaiak 21 esztendős támadójára, Gabriel Agbonlahorra is kíváncsi volt. A lapunknak interjút adó csatárt is megtaláljuk azon jelöltek között, akik nem egészen egy hónap múlva ott lehetnek az angol nemzeti csapat új keretében.

Pályára lép február hatodikán a Wembleyben?Pályára lép február hatodikán a Wembleyben?

Erre a kérdésre valószínűleg most még Fabio Capello sem tudja a választ – reagált a felvetésre Gabriel Agbonlahor.

Mégis, hogyan látja az esélyeket?

Nem kergetek hiú ábrándokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tennék meg minden tőlem telhetőt, hogy kiérdemeljem a szövetségi kapitány bizalmát. De mi mást is tehetnék? Ha hétről hétre kihozom magamból a maximumot, előbb-utóbb csak megérkezik a meghívó.

Mi a véleménye Fabio Capellóról?

Kiváló edző, eredményei önmagukért beszélnek. A válogatott vele talán képes lehet feledtetni a fájdalmas kudarcot, az elbukott Európa-bajnoki kvalifikációt.

A nemzeti csapat önnek egyelőre csak álom, csapattársa, Scott Carson viszont kétszeres válogatottként máris kellemetlen élményeket őriz a címeres mezről.

Nem szabad Scott nyakába varrni a horvátok ellen elveszített Európa-bajnoki selejtezőt. Ne feledkezzünk meg arról, hogy mindenki hibázik. Balszerencséjére éppen a sorsdöntő meccsen rontott, rögtön az elején. Később többször is bravúrral védett, de erre utólag már senki sem emlékszik, csak a bakira. A vádaskodás semmit sem old meg, arról nem is beszélve, hogy el kellett jutnia a válogatottig. Ha a Villában fordulóról fordulóra nem bizonyítaná, hogy nagyszerű kapus, fel sem vetődött volna a játéka Horvátország ellen.

És mit tett le eddig az asztalra Gabriel Agbonlahor? Pillanatnyilag hét találatával az Aston Villa házi gólkirálya.

Örök igazság, hogy a csatárt elsősorban góljai minősítik, pedig adott szituációban nemhogy a gólpassz, de a szabadrúgás vagy a szöglet kiharcolása is kulcsfontosságú lehet. Persze ha a kapu előterében lehetőséghez jutok, igyekszem eredményesen befejezni az akciót.

Mint ahogy a Chelsea vagy a Manchester United elleni bajnokin is.

Ezek a találatok kiemelkednek a sorból, vagy az egyik olyan, mint a másik?

Hazudnék, ha azt állítanám, nem tölt el büszkeséggel egy-egy neves riválisnak lőtt gólom. Bár most elég jól állunk a bajnokságban, szorosan tapadunk az élbolyhoz, ettől függetlenül számunkra még mindig nagy esemény, ha a Chelsea, a Manchester, az Arsenal vagy éppen a Liverpool a következő ellenfél. A Chelsea elleni gólomra azért emlékszem szívesen, mert a hajrában ezzel dőlt el, hogy a „kékek” pont nélkül térnek haza a Villa Parkból.

Egy-egy ilyen gól közelebb segítheti a válogatottsághoz?

Ez nem megy ennyire könynyen, óriási a konkurencia.

Tegyük fel, hogy ön az angol válogatott szövetség kapitánya. Melyik két csatárt jelölné a kezdőcsapatba?

Nagyon nehéz a döntés, de azt hiszem, Owenre és Rooneyra esne a választásom. Hozzáteszem, kemény menet lesz felvenni velük a versenyt.

Ha nem kapna meghívót, elképzelhető, hogy skót, illetve nigériai szülők gyermekeként másutt próbál szerencsét?

Ugyan már, ez régen eldőlt! Angol válogatott futballista akarok lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik