Vinnék a gólkirályt

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 23:20
Címkék

Napi két edzéssel készül a Győri ETO FC a tavaszi bajnoki rajtra. A labdarúgók délelőttönként külön csoportokban dolgoznak: az egyik helyszínen Nagy Sándor erőnléti edző, a műfüves csarnokban pedig a mester, Egervári Sándor koordinálja a gyorsasági és technikai feladatokat. A délutáni gyakorlásokon aztán már együtt van a keret, s akkor az állóképesség fejlesztése az elsődleges.

Szerda óta a többiekkel együtt készül a kapus Szasa Sztevanovics, a védő Zoran Supics, valamint a támadó Bojan Brnovics és Igor Bogdanovics is – ők az ortodox karácsony miatt kaptak pluszszabadságot. Szasa Sztevanovics decemberi térdműtétje miatt egyelőre különmunkát végez, míg Igor Bogdanovics ügyében tovább egyeztetnek az ETO és a DVSCTEVA elöljárói: a tét az, hogy az ősszel öt találatig jutó futballista a tavasszal melyik együttesben szerepeljen.

Somogyi Csaba távozni készül Győrből (Belgiumból és a spanyol másodosztályból érdeklődnek iránta), s nem elképzelhetetlen, hogy a helyére Szlovákiából szerződtet kapust a klub. Kérdéses a középpályás Rudolf Urban további sorsa is: a szlovák játékos ügynökével szerdán Pozsonyban tárgyaltak a vezetők, és abban maradtak, hogy a menedzser január 31-ig kereshet csapatot neki. Eldőlt az is, hogy a támadó Granát Balázs másfél évre kölcsönbe Nyíregyházára kerül, és valószínűsíthető, hogy Müller Zsolt sem az ETO-t erősíti a tavaszszal.

Péntektől két héten keresztül a győriekkel dolgozik Arséne Copa – a 19 esztendős csatárt Alain Giresse szövetségi kapitány az utóbbi időben rendszeresen szerepelteti a gaboni válogatottban. A légiós pályára lép majd január 16-án a Gyirmót, 19-én az Integrál-DAC, 23-án a Pápa, valamint 26-án a Haladás elleni felkészülési találkozón.

Az olimpiai válogatott Kovács Zoltán még decemberben próbajátékon volt a Championshipben szereplő Burnleynél, és bár teljesítménye elnyerte az angolok tetszését, Király Gábor klubja még egy hetet kért a végleges döntés meghozatalára.

Ami igazából aggaszthatja a győri szimpatizánsokat, hogy Bajzát Péter iránt görög élvonalbeli csapat érdeklődik – igaz, az ETO-val még nemvették fel a kapcsolatot az illetékesek, ráadásul a legutóbbi bajnokság gólkirályának 2010. június 30-ig élő szerződése van, vagyis az esetleges vételi ajánlatnak visszautasíthatatlannak kell lennie...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik