Mourinho neve is előkerült

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2008.01.05. 00:36
Címkék

Százharmincnégy nap múlva Ottmar Hitzfeld és a Bayern München útjai 2004 nyara után újfent elválnak, kettejük együttműködése májusban véget ér. Így aztán nem árt, ha a müncheni vezetők a hátralévő időben megtalálják az 58 esztendős szakember utódját. Nehezítheti a dolgukat, hogy a következő 134 napban (némi túlzással persze) ugyanennyi jelölt és önjelölt kerül a lapok címoldalára leendő Bayern-trénerként.

Most éppen a portugál José Mourinho került reflektorfénybe – méghozzá Franz Beckenbauer jóvoltából.

A Bayern felügyelőbizottságának elnöke a német Bild című lap hasábjain latolgatta, szerinte ki lenne az ideális megoldás a csapat edzőjeként. Illetve… Nem a Császár, hanem internetes közvéleménykutatás után a cikk szerzője vetette fel a korábbi Chelseamester nevét, feladva a magas labdát riportalanyának.

„Mourinho? Miért is ne? – kérdezett vissza Franz Beckenbauer, majd jelezve, hogy egy külföldről érkező, neves szakembernek is szigorú feltételeknek kell megfelelnie, hozzátette: – Hiszen a nyárig elvégezhet egy nyelvtanfolyamot.”

Magyarán: a bajorok új vezetőedzője legyen remek stratéga, tapasztalt szakember – és a német nyelvvel se álljon hadilábon. Még mielőtt arra gondolnánk, hogy Franz Beckenbauer ezen kívánalmaival önmagát ajánlotta a posztra, az érintett azonnal ellentmondott a feltételezésnek: „Uramisten! Az egyetlen, akit ki tudok zárni, én vagyok!”

A spekulációknak azonban Franz Beckenbauer sem tudta elejét venni. Hiába kérték (játékból), hogy nevezze meg a csapat következő edzőjét, sem most, sem később nem tudja – főképp mert az új szakember személyét illetően nem elsősorban az ő szava dönt. „Léteznek más szakemberek is, akiket el tudok képzelni jelöltként – ismerte el a Császár. – De a döntést mindenekelőtt Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness hozza meg. A felügyelőbizottság tagjai csak a folyamat végén szavazhatnak.”

Bármennyire is szívesen látnák tehát a szurkolók José Mourinhót a Bayern kispadján, a portugál érkezése egyelőre találgatás. Egy a „százharmincnégyből”. Felkészül: Marco van Basten – vagy…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik