Továbbjutást ért a vereség

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 00:27
Címkék

Lassan már az ellenfelek is rájönnek arra, hogy kiismerhető Lorenzo Serra Ferrer, a Tőzsér Dánielt foglalkoztató görög AEK edzőjének gondolkodása. A spanyol szakember nem először folyamodik ahhoz a „cselhez”, hogy a bajnokikon mellőzött (valójában pihentetett) játékosait veti be a hétközi kupamecscseken.

A görögök kínosan ügyeltek arra, hogy a Villarreal elleni mérkőzés előtt ne szivárogjon ki információ az összeállításukról. Mégis szinte biztosra volt vehető, hogy többek között Tőzsér Dániel is kezdő lesz, hiszen vasárnap, az Olympiakosz ellen (0–1) csak a kispadon üldögélt (pihengetett…).

Habár az athéni csapat sorsa a saját kezében volt, fél szemmel a Fiorentina–Mladá Boleslav meccset figyelte, mert még veresége esetén is továbbjutónak számított, ha az olasz gárda legyőzi a cseheket. Valljuk be, ez a variáció tűnt mind közül a legvalószínűbbnek, mert titkolódzás ide vagy oda, a már biztosan továbbjutó Villarreal papíron erősebb az AEK-nál.

Erre még a magyar középpályás sem tudott rácáfolni, a több helyzetet kidolgozó spanyolok 2–1-ra legyőzték a házigazdákat. Ennek ellenére Athénban örömtüzek gyúltak, mert a másik mérkőzés (szintén papírforma szerinti) eredménye azt jelentette, hogy ők jutottak az UEFA-kupa legjobb 32 csapata közé. A következő kör – hasonlóan a BL-hez – egyenes kieséses szakasz lesz, a párosításokat péntek délután egykor sorsolják az UEFA svájci székházában, Nyonban. Az Anderlechtben játszó Juhász Roland mellett legalább lesz egy másik magyar, akiért továbbra is érdemes szorítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik