A Roma tovább folytatta

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.12.21. 23:08
Címkék

A Lottomatica Roma együtte se ott folytatta, ahol egy héttel ezelőtt abbahagyta. Akkor a világ egyik legjobb kosárlabdázójából a nyáron az együttes sportigazgatójává kinevezett Dejan Bodiroga azért nyilatkozott fülig érő szájjal az olasz állami televízióban, mert együttese megszakította a címvédő Panathinaikosz veretlenségi sorozatát. A sikeren felbuzdulva a Roma tovább folytatta a nagyok megleckéztetését. A horvát edző, Jasmin Repesa tanítványai most az ULEB-kupa tavaszi győztesét, a Real Madridot küldték haza vereséggel (69–64). A spanyolok az utolsó negyed előtt még négy ponttal vezettek, ám a záró szakaszt a hazaiak nyerték meg 20–11-re, így nem csupán az önbizalmukat növelték, hanem versenyben maradtak a továbbjutást jelentő első négy hely valamelyikéért.

„Óriási meccset játszottunk, amely felemésztette az összes energiánkat. Azért kellenek az ilyen győzelmek, hogy tudatosuljon bennünk, mennyire erősek vagyunk” – mondta a szlovén center, a 208 centis, 23 esztendős Erazem Lorbek, aki 26 pontjával kiemelkedett a mezőnyből.

A 9. játékhét legkiemelkedőbb egyéni teljesítményét is Olaszországban láthatták a nézők, de ennek nem örültek a hazai fanatikusok. Szintén spanyol együttes volt a vendég Bolognában, ám a Tau Cerámica a Real Madriddal ellentétben győzni tudott talján földön a Virtus ellen (69–85) – nem kis mértékben azért, mert Tiago Splitter remekül játszott. A brazil középjátékos 42 indexponttal zárt, köszönhetően 25 pontjának (10/14 közelről, 5/5 büntetőből), amely mellett leszedett 12 lepattanót, szerzett hat labdát, adott két gólpasszt, és kiharcolt hat személyi hibát.

Eredmények és csoportállások a 16. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik