Tovább menetel a Falco

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2007.12.17. 02:21
Címkék
A Falco két legyet ütött egy csapásra: pótolta a kiesett légiós centerét, Mikalai Aliakszejevet, és megőrizte az első helyét a tabellán.

Pénteken a késő esti órákban érkezett meg Szombathelyre Trevor Harvey, a Falco új légiósa, így aztán csak a csapat szombat délelőtti tréningjén tudott részt venni, ezért Szrecsko Szekulovics nem is jelölte a kezdőbe a bahamai centert. Hanem újfent annak a Feigl Imrének szavazott bizalmat, aki mind a Nyíregyháza, mind pedig az Albacomp elleni győztes meccsen kifejezetten jól helyettesítette a vakbélműtétje után lábadozó Mikalaj Aliakszejevet. A vendégeknél ugyanakkor a pályán volt a feldobás pillanatában az a Szabó Zsolt, aki éppen Szombathelyről igazolt a szezon előtt Kecskemétre, és akit a bemutatáskor fülsüketítő füttykoncerttel köszöntött a vasi publikum.

Így aztán nem véletlen, hogy kettejük közül Feigl kezdett jobban: az első öt percben szerzett négy pontot, leszedett három lepattanót, és kiosztott egy méretes sapkát is, tehát főként neki köszönhették a hazaiak, hogy a nyitó negyed derekán 8–6-ra vezettek. A folytatásban viszont helyreállt a világ rendje, azaz elkapta a fonalat a két mesterlövész: Kálmán László, illetve Antonio Jefferson. Mindkettőjük neve után tíz-tíz pont állt az első felvonás végén, mivel azonban a szombathelyi kapitánynak társai is akadtak a pontgyártásban, a Falco indíthatta 22–15-ös vezetésről a második etapot, mégpedig azt az etapot, amelyet Arnas Kazlauskas három jó büntetője vezetett be, így már egy kerek tízessel járt előrébb a listavezető vasi alakulat.

Zsoldos András, a kecskemétiek vezetőedzője ekkor úgy döntött, hogy színmagyar ötössel próbálja meg szűkíteni a különbséget. Az ötlet roppant szimpatikusnak tűnt, ám egyáltalán nem vezetett sikerre, mert a 16. perc végén már egy húszas volt az előnyük a remek ritmusban kosarazó hazaiaknak. A továbbiakban aztán hol feljöttek a vendégek 14-15 pontra, hol pedig újfent 20-21 pontosra növelte vezetését a Falco: a 27. perc végén például 67–48 állt a táblán. A 77–59-es vasi vezetésről induló záró felvonás aztán már nem tartogatott különösebb izgalmakat: a vasiak nem követték el azt a hibát, mint legutóbb, az Albacomp ellen, azaz az utolsó percekben is maximális koncentrációval kosaraztak, így viszont a kecskemétieknek nemhogy a fordításra, de még egy szorosabb eredmény kiharcolására sem volt semmi esélyük sem.

A Falco végül is a vártnál jóval könnyebben gyűjtötte be tizedik győzelmét, így Kálmánék önbizalommal telve készülődhetnek a Körmend elleni megyei rangadóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik