Az angoloknál is kipróbálják

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.12.15. 23:32
Címkék
Januárban a Championshipben szereplő Leicester játékosa lehet Laczkó Zsolt. A nyáron a Ferencvárosból a 35-szörös görög bajnok Olympiakosz Pireuszhoz igazoló bal oldali középpályás kölcsönjátékosként Fülöp Márton csapattársa lehet a Citynél.

„Lehet, hogy a következő fél évben az Olympiakosznál maradok, ám az is előfordulhat, hogy ismét kölcsönadnak valahová...” – vetítette előre a jövőt a Nemzeti Sport szerdai számában Laczkó Zsolt.

Az U21-es válogatott fedezet a nyáron szabad státusú játékosként a ferencvárosi káoszt maga mögött hagyva egyhetes ausztriai próbajáték után írt alá a görög rekordbajnok Olympia koszhoz. A BL-csoportkörét túlélő pireuszi alakulat még a bajnoki nyitányt megelőzően kölcsönadta a középpályást az élvonal újoncának, a Levadiakosznak, amelynek keretében az elmúlt egy hónapban hiába kereste a nevét a sajtómunkás. A nyilvánvaló, de nehezen megfejthető „haragszomrád” pénteken véget ért: az athéni klub felbontotta a kölcsönadási szerződést, így Laczkó Zsolt elhagyhatta a Levadiakoszt – hogy vasárnap Angliába repüljön.

A 21 éves középpályást hétfőtől – egy héten át – a Championshipben szereplő Leicester teszteli, a „rókák” keretének a tízszeres válogatott kapus, Fülöp Márton is tagja.

A City menedzserének mindazonáltal nem csupán Fülöp Márton miatt cseng majd ismerősen Laczkó nemzetisége: Ian Holloway a Plymouth Argyle szakvezetőjeként korábban három magyar (Buzsáky Ákos, Halmosi Péter és Tímár Krisztián) pályáját is egyengette.

„Laczkó Zsolt csak edzéseken vesz részt, edzőmeccs nem szerepel a programjában – nyilatkozta a futballista menedzsere, Filipovics Vladan. – A múlt heti, Olympiakosz elleni bajnoki után telt be a pohár, a Levadiakosz vezetői ugyanis azt állították, hogy a futballista nem akar játszani a pireuszi együttes ellen. Ezt követően beszéltem az athéniak sportigazgatójával, Ilija Iviccsel, jelezve, hogy Laczkó Zsolt az ígéret szerint kezdett volna az Olympiakosz ellen, ehhez képest a mérkőzésre sem nevezték. Igazság szerint a görögök nem örültek az újabb próbajátéknak, de még nem döntötték el, hogy a tavasztól vagy később van szükségük rá, a terveiket picit »felborította« a BL-továbbjutás, ami az ő sorsát is befolyásolhatja. Nem akarják eladni, és szeretnék, ha folyamatosan játszana, ami a kora és fejlődése szempontjából nagyon fontos, már csak azért is, mert a magyar másodosztályból került Görögországba...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik