Megtették a magukét

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 23:15
Címkék
A második és a harmadik negyedben szerzett előnyét kis nehézségek árán a hajrában is megőrizte a Falco, amely így magabiztosan győzte le az Albacompot.

A szombathelyi elöljárók minden igyekezete ellenére az Albacomp elleni mérkőzésre még nem sikerült pótolniuk a vakbélműtéten átesett fehérorosz légióst, Mikalai Aliakszejevet, bár a zuhanyhíradó szerint csütörtökön érkezhet egy 211 centiméter magas bahamai középjátékos a Falcóhoz. Így a sárga-feketék ugyanabban az összeállításban kezdtek, mint Nyíregyházán, azaz Feigl Imre szerepelt centerposzton. A vendégeknél Cory Bradford is a pályán volt a feldobáskor, akit a napokban szerződtettek Fehérvárra.

Az első negyed azonban nem a két fent említett játékosról szólt, hanem Kálmán Lászlóról, a vasiak kapitányáról, aki tíz perc alatt kilenc pontot termelt, és főként neki köszönhették a hazaiak, hogy egy duplányi előnnyel vonulhattak az első kisszünetre.

A második felvonás elején aztán már társai is akadtak a pontszerzésben, gyorsan el is lépett a Falco 28–20-ra. Váradi Kornél duplája után a 15. perc végén pedig már több mint tíz ponttal járt előrébb a listavezető vasi alakulat. A félidő hajrájában a vendégek csak annak köszönhették a meccsben maradást, hogy a Chad McClendon, Velibor Radovics duó rendre betalált. Előbbi 13, míg utóbbi 16 ponttal zárta az első húsz percet. Szünet után pillanatok alatt egy 9–2-es szakaszt repesztett a Falco, és ezzel bizony kezdett szakadékká szélesedni a két csapat közötti rés. A harmadik negyed végén a táblán álló 68–47-es szombathelyi vezetés pedig már azt sejtette, hogy eldőlt a derbi. A záró felvonás aztán hat-hét percig csendesen csordogált, a Falco magabiztosan őrizte tetemes előnyét, ám a végjátékban Bradford tripláival robbantottak a fehérváriak, akik 83–78-nál már csak ötpontos hátrányban voltak. Ennél közelebb azonban már nem kerültek a vendégek, ugyanis a végére ismét beleerősítettek a vasiak, és teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik