Eb-győztes ajánlat

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.12.09. 23:14
Címkék
Íme, az első fecske: Horst Köppel, a korábbi kitűnő futballista és eredményes klubedző jelezte, hogy örömmel leülne a magyar válogatott kispadjára. Várhidi Péter jövőjéről a december 13-i MLSZ-elnökségi ülésen döntenek.

Az elmúlt időszakban tapasztalt előrelépés, a Várhidi Péter kapitánykodása óta megvalósult eredményes generációváltás, s a válogatott játékát, taktikai formációját illető látványos fejlődés ellenére sem betonbiztos a szövetségi kapitány pozíciója. Bár valószínűleg nagy felháborodást keltene a szurkolók körében, ha az MLSZ a december 13-i elnökségi ülésén nem hosszabbítaná meg Várhidi Péter év végén lejáró szerződését, önjelöltek máris akadnak a nemzeti csapat kispadjára. Mivel Európában is híre ment, hogy az MLSZ már korábban is örömmel foglalkoztatott volna külföldi, elismert szakembert, nem meglepő a Nemzeti Sport információja: Horst Köppel, a korábbi Eb- és kétszeres UEFA-kupagyőztes, ötszörös német bajnok válogatott futballista, aki többek között a Borussia Dortmundot és a Mönchengladbachot is irányította edzőként, örömmel elvállalná a feladatot.

„Érdekel a munka, boldogan vállalnám, de egyelőre csak puhatólózom, semmilyen konkrétumot sem tudok mondani – válaszolta érdeklődésünkre Horst Köppel. – Nem beszéltem a magyar szövetség illetékeseivel, csupán hallottam, hogy az év végén lejár a válogatott edzőjének megállapodása, s még nem hosszabítottak vele.”

Tájékoztattuk Horst Köppelt, hogy az elnökség nem mindenáron váltana kapitányt, ám egyes tagok örömmel alkalmaznának nemzetközi hírű trénert, aki szakmai igazgatóként segíthetné Várhidi Pétert. Persze kérdés: belemenne-e egy ilyen konstrukcióba az elmúlt évben egyedül is bizonyító kapitány?

„A szakmai igazgatói poszt is szimpatikus a számomra – folytatta a Mönchengladbachnál Lisztes Krisztiánt is edző tréner. – Tisztában vagyok az elmúlt évben történt fiatalítással, és azt mondom, valóban ez az egyetlen járható út. Több játékost illetően is képben vagyok, figyelemmel követem a Karlsruhéban remeklő Hajnal Tamást és a hannoveri Huszti Szabolcsot is. Tudom, hogy nehéz vébékvalifikációs csoportba került Magyarország, de látva például a Bundesligában légióskodók képességeit, azt mondom: van esély a továbbjutásra!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik