Huszti Szabolcs: pofon

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.12.08. 23:42
Címkék
Huszti Szabolccsal a soraiban emlékezetes teljesítményt nyújtott szombat délután a Hannover, amely látványos, közönségszórakoztató mérkőzésen 4–3-ra legyőzte a bajnoki címre törő Werder Brement, véget vetve így a zöld-fehérek tízmeccses veretlenségi sorozatának a Bundesligában.

A bajnokságnak vérmes reményekkel nekivágó brémaiak régen érezték magukat ilyen kellemetlenül a lefújás pillanatában.

A Werder az élvonalban legutóbb szeptember 14-én, Dortmundban szenvedett vereséget (3–0). Ezt követően összeállt a védelme, egyre hatékonyabbá vált a támadójátéka, ami azt eredményezte, hogy futószalagon érkeztek a jó eredmények: nyolc siker mellé ezalatt csak két döntetlen „csúszott be”.

Huszti Szabolcs, a Hannover magyar légiósa már a találkozó előtt garantálta, hogy együttese harcos lesz – és meglepetésre a házigazdák 4–3-ra le is győzték BL-résztvevő riválisukat.

„Nem ez volt életem meccse, a Schalke, a Stuttgart és a Bielefeld ellen sokkal jobban ment a játék” – mondta szerényen az összecsapás után Huszti Szabolcs, aki annak ellenére, hogy nem túlzottan elégedett saját produkciójával, agilisan, veszélyesen futballozott, többször is megkeverte a Werder védelmének jobb oldalát.

A ráadás perceiben a csereként beálló Hugo Almeida megütötte Huszti Szabolcsot, aki elterült a földön, a portugál válogatott támadó pedig piros lapot kapott.

„A Bremen játékosai az eset után odajöttek hozzám, és gúnyosan azt kérdezték, vérzik-e a fejem – mondta a magyar légiós. – Nem volt súlyos szabálytalanság, de akkor is megütött, mindenki láthatta. Egy profi sportolónak függetlenítenie kell magát körülményektől, és meg kell őriznie a hidegvérét. Ha a pályán kívül történik ilyesmi, azonnal elégtételt veszek. A mérkőzésen nem vághatok vissza, mert egyrészt sportemberhez méltatlan lenne, másrészt pedig hosszú hetekre, hónapokra eltiltanának.”

Sikerével a Hannover pontszámban beérte, sőt jobb gólkülönbségének köszönhetően meg is előzte a Hajnal Tamással felálló Karlsruhét.

„A nyáron alaposan megerősödött a csapat, hétmillió eurót költöttünk új játékosokra – mondta az ötödik hely elérésének apropóján Huszti Szabolcs. – Ebből négy és felet arra a Mike Hankéra áldoztak, aki ma is bizonyította, egymaga is képes eldönteni egy mérkőzést.”

Mike Hanke valóban megéri a pénzét, hiszen a Wolfsburgtól igazolt csatár tizenhat mérkőzés után már nyolc gólnál tart.

A brémaiak pedig hálát adhatnak az égnek, hogy a váratlan vereségért nem kell nagy árat fizetniük, hiszen két fő ellenlábasuk is kínlódott, a Bayern München és a Hamburg hazai pályán egyaránt csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Duisburg, valamint a Cottbus ellenében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik