Csatár a régi idők focijából

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.12.07. 23:33
Címkék

Parádés őszi teljesítményével Orosz Péter kivívta az ellenfelek tiszteletét: hét találatával az osztrák Bundesliga góllövőlistájának harmadik helyén álló csatártól immár tartanak a riválisok, s külön felkészülnek egyedi stílusából. A múlt heti, Kärnten elleni 2–0-s győzelmével hosszú hetek után az utolsó helyről ellépő Innsbruck a Rapidot fogadja szombat este, és noha múltja, illetve a táblázaton elfoglalt pozíciója alapján a bécsi csapat a párharc esélyese, a fővárosiak nem mehetnek biztosra. Ali Hörtnagl, a Rapid sportigazgatója például külön kitért Orosz Péterre. Véleménye szerint a csatár nemcsak a bajnokság egyik legveszélyesebb futballistája, hanem úgy gondolja, hogy az osztrák válogatott támadóinak kvalitásai is elmaradnak a magyar játékos képességeitől.

„Speciális stílusban futballozik Orosz Péter, a régi idők vérbeli góllövőinek játékára emlékeztet – értékelte a 26 éves labdarúgót a bécsi vezető. – Főleg a kapu előterében veszélyes, ha ziccerbe kerül, nem tétovázik, ösztönösen cselekszik és talál a hálóba. Emellett fejjátéka is igen erős, s noha nem tartozik az óriási ékek közé, ütemérzéke kiváló, ezért tud fejesekből is eredményes lenni. Az az igazság, hogy Ausztriában kevés a hozzá hasonló csatár, és a válogatottból is hiányzik ez a fajta stílusú támadó.”

Ali Hörtnagl továbbá kiemelte: a Rapid védelme szombaton elsősorban Orosz Péter kikapcsolására törekszik, akire külön őrző figyel majd.

Innsbruckban viszont nem tartanak attól, hogy a bécsi zöldfehér hátvédek képesek lesznek megállítani a remek formában futballozó magyar csatárt. A hivatalos Wacker-bolt pénteki megnyitóünnepségére meghívott Orosz Pétert a drukkerek új fantázianéven köszöntötték: amikor a támadó néhány szavas üdvözlőbeszéd után elkezdte osztogatni az autogramkártyákat, és aláírta a drukkerek mezeit, a megjelentek „Torosz, Torosz” rigmusra zendítettek, amely elnevezés a magyar labdarúgó gólérzékenységére utalt.

„Ha annyi helyzetem lesz a Rapid ellen, ahány kilences számú mezt most megvettek, nem lehet gond…” – mondta a magyar támadó.

Csak a rend kedvéért: tizenöt Orosz Péter-dresszt adtak el a megnyitón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik