Korai nijmegeni záróra?

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.12.06. 23:34
Címkék
Az NS osztályzatai alapján tavaly ősszel az idény játékosa címet begyűjtő Hrepka Ádám augusztusban az MTKtól egy évre kölcsönbe a NEChez szerződött. A honi szakemberek által az egyik legtehetségesebbnek tartott magyar támadó ideje – hollandiai információk szerint – már december végén kitelhet a nijmegeni alakulatnál.

190 és 64: ennyi játékperc szerepel Hrepka Ádám neve mellett a NEC Nijmegen hivatalos weboldalán, azon belül is a bajnokságban 13 fordulót követően a 13. helyen álló csapat statisztikai lapján. Az első adat a holland első osztályban, az Eredivisiében, utóbbi a Holland Kupában pályán töltött idejét jelzi, ám a részleteknél ezúttal fontosabb az egész, mármint a mennyiség. A 254 perc, abból a szempontból, hogy a játékos a Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeállított rangsorban 2006-ban az ősz játékosa volt, kevésnek tűnik.

Hrepka Ádámot augusztusban egy évre vette kölcsön az MTK-tól az akkor még csupán a Németalföldön megsüvegelt kapust, Babos Gábort, kevéssel később már Vadócz Krisztiánt is a soraiban tudó klub. Két utóbbi játékos húzóembere a Mario Been által dirigált „alsó középkategóriás” alakulatnak, Vadócz Krisztián éppenséggel annak ellenére lett az, hogy az európai nyári átigazolási piac utolsó napján írt alá a nijmegeniekhez, s nem mellékesen sérüléssel is bajlódott. A hazai fellépésein piros-zöld-feketében pompázó gárda utóbbi mérkőzésein a Honvédban nevelkedett fedezetet többször a szurkolók szavazták meg az adott mérkőzés legjobb NEC-játékosának, ám az is előfordult, hogy a tudósítók érdemesítették a „meccs embere” titulusra. Vadócz Krisztián egy magasabban jegyzett bajnokság ha nem is elit, de masszív középcsapatában (Franciaország, Auxerre) már átélte, amit most Hollandiában Hrepka Ádám – sőt előbbinek tulajdonképpen esélye sem volt megmutatnia magát az első csapatban.

Az előző szezonban a Borsodi Ligában 11 gólt szerző, háromszoros válogatott Hrepka Ádám november 9-én szerepelt legutóbb a NEC első csapatában – azóta legfeljebb a tartalékegyüttesben jutott szóhoz. Hollandiai információk szerint lehetséges, hogy december végétől erre már nem is lesz lehetősége, legalábbis kétséges, hogy januártól is a NEC alkalmazásában áll-e majd, pedig az augusztusi indulás többet sejtetett: a csapat utolsó – a magyar támadó első – nijmegeni felkészülési mérkőzésén egy félidő alatt két gólt szerzett a Cuijk ellen 4–0-val végződő tesztmeccsen, s a második fordulóban bemutatkozott az Eredivisiében, igaz, a PSV ellen a pályán töltött kilenc perc legfeljebb ezért marad számára emlékezetes, a címvédő tudniillik laza 5–0-val küldte haza a látogatókat.

„Az utóbbi napokban nem beszéltem a hollandokkal, nem tudok róla, hogy bármi gond lenne Ádámmal, hétfőn vélhetően már több információm lesz” – mondta, egyben a maga részéről lezárta a témát az MTK Angliában tartózkodó klubigazgatója, Domonyai László, nyitva hagyva egyúttal a támadó újbóli MTK-s jövőjére vonatkozó kérdést is. Hrepka Ádám a 22-szeres bajnok elöljárójánál is szűkszavúbbnak bizonyult, türelmet kérve hárította el az interjút menedzsereihez irányítva bennünket, mondván: aligha ez a legalkalmasabb időpont a beszélgetésre.

Pedig nem tartott volna 254 percig…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik