Aliakszejev vakbélműtétje

Horváth ZoltánHorváth Zoltán
Vágólapra másolva!
2007.12.05. 23:19
Címkék

Kedd este a szombathelyi Markusovszky Kórházban vakbélgyulladás miatt megműtötték Mikalaj Aliakszejevet, a Falco KC 29 esztendős fehérorosz kosarasát. A kitűnő center teljes felépülése várhatóan két-három hónapot vesz igénybe.

„Aliakszejev operációja miatt csapatunk egyik legfontosabb láncszeme esett ki, helyettesítését házon belül semmiképpen sem tudjuk megoldani, ezért új játékost kell igazolnunk – mondta a Nemzeti Sportnak Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője. – Aliakszejev nélkül ugyanis a palánkok alatt nem tudjuk felvenni a versenyt riválisainkkal, ez pedig óriási hátrányt jelent.”

A csapattársak és szurkolók által Koljának becézett center nagyon hiányozhat a listvezető sárga-feketéknek, hiszen ő a magyar élvonal második legjobb lepattanózója, meccsenként átalgosan 10.38 lecsorgó labdát gyűjt be a szombathelyeik 212 centiméter magas, 115 kilós centere, aki dobásblokkolásban is a mezőny legaktívabb kosarasai között van. A szombathelyiek ügyvezetője elmondta, hogy felvetődött a Görögországban kevés lehetőséget kapó, és valószínűleg távozó Horváth Zoltán neve is, ám a válogatott kerettag kosaras egyelőre nem kíván hazatérni. A szombathelyiek így a külföldiek piacán kénytelenek körülnézni, és újabb légióst igazolni, ennek érdekében már fel is vették a kapcsolatot több ügynökséggel. Jelenleg úgy néz ki, hogy leghamarabb jövő szerdára, a Falco–Albacomp mérkőzésre érkezhet új kosaras a Sugár útiakhoz, ami azt jelenti, hogy szombaton Nyíregyházán nagyon meggyengült vasi alakulat áll fel Sitku Ernőék ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik