Fazekas Lászlót ünnepli a közönség

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2007.11.20. 23:21
Címkék

Magyar klasszis is pályára lép szerda este a Puskás Ferenc Stadionban. Sajnos nem lő majd öt gólt, mint 1976. május 15-én az Újpest játékosaként a Fradi hálójába, azon a legendás 8–3-as rangadón. De hogy vastaps köszönti, az egészen bizonyos.

Fazekas László 92-szer szerepelt a magyar válogatottban, csupán a csúcstartó, Bozsik József előzi meg ezen a ranglistán. Kivételes képességű labdarúgó, aki itthon mindig lilafehérben játszott, s megannyi bajnoki cím mellett az 1979– 80-as idényben 36 góllal európai ezüstcipős lett (a belga Ervin van der Berg 39 találattal végzett előtte). Ő volt az, aki Bálint László után másodikként hivatalosan szerződhetett külföldre, mégpedig a belga Royal Antwerpen csapatához. Sok év telt el azóta, és a legendás Kapa immár hatvanesztendős. Lapunkban köszöntöttük hosszabb interjúval, de most a Magyar Labdarúgó-szövetségen a sor, hogy megünnepelje a korábbi kiválóságot. Éppen ezért meghívólevél érkezett a Belgiumban élő Fazekas Lászlóhoz...

„Nagyon meglepődtem – mondta a korábbi újpesti csatár. – Nem hittem volna, hogy ilyen nagy ünnepséget kerítenek a születésnapomból, de rendkívül jólesik. Kedden érkeztem Magyarországra, szerdán természetesen ott leszek a Puskás Ferenc Stadionban a görögök elleni Eb-selejtezőn, és drukkolok a fiatal magyar válogatottnak. Bizonyára megrohannak majd az emlékek a stadion láttán. S persze igyekszem időt szakítani arra is, hogy kilátogassak Bene Feri sírjához. Csütörtökön aztán indulok vissza Belgiumba, ám ha hívnak Magyarországra dolgozni, azonnal jövök...”

OLVASÓINK FIGYELMÉBE!

A Nemzeti Sport programfüzettel készült az Európa-bajnok görög válogatott vendégjátéka alkalmából. A kiadvány lapzártája nem egyezett a napilapéval, azaz a programfüzetünket nem sokkal a Moldova elleni mérkőzés után nyomdába kellett küldeni, így pedig sajnos több olyan játékos neve is szerepel a cikkekben, aki a görögök ellen nem lesz ott a pályán.

A sajnálatos hibáért olvasóink elnézését kérjük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik