Könnyes szemmel a pályán

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.11.19. 10:54
Címkék

Felragyogott a török félhold a norvég ködben: a Fatih Terim vezette piros-fehérek némi meglepetésre 2–1-re győztek idegenben Norvégia ellen. Ez azt jelenti, hogy Törökország kezébe vette sorsát a magyar érdekeltségű C-csoportban, és ha szerdán hazai pályán megveri a bosnyákokat, akkor a Málta–Norvégia mérkőzés eredményétől függetlenül kvalifikálja magát az Eb-re.

„Azt hiszem, szeretjük a nehéz utat választani”– viccelődött a norvég diadal után Fatih Terim szövetségi kapitány. Milyen igaza van: csapata addig-addig bukdácsolt a selejtezőkön, amíg veszélybe került a továbbjutása. Ezért – Mehmet Basaran törökországi tudósítónk beszámolója szerint – a szombati ki-ki mérkőzés előtt Fatih Terim (hogy tudatosítsa a „most, vagy soha” hangulatot) olyan hatásos beszédet tartott a játékosainak, hogy azok a meghatottságtól könnyes szemekkel futottak ki a gyepre.

A győzelem után már senki sem pityergett: óriási ünneplés vette kezdetét Törökországban. Az addig (többnyire joggal) kritizált Fatih Terim sajtótájékoztatón kérte a média munkatársait, hogy hagyják abba a végeláthatatlan torzsalkodást. Inkább örüljenek a diadalnak, s fogjanak össze a következő akadály legyűréséhez.

„Minden török embert arra kérek, hogy szerdán a bosnyákok ellen buzdítsa a csapatot – lelkesített a szakember. – Nem pusztán nézőket várunk a stadionba, hanem igazi szurkolókat!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik