Válogatottság: csak jövőre

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.11.08. 23:29
Címkék
A Bodnár Lászlót foglalkoztató Red Bull Salzburgot augusztusban három perc választotta el attól, hogy 1994 után újra bejusson a BL csoportkörébe, de a Sahtar Doneck elleni harmadik körös selejtezőt összesítésben 3–2-vel elbukta az osztrák aranyérmes, s a kiesés elhúzódó szakmai válságba sodorta a klubot. A márciusban térdműtéten átesett védővel eközben ismét teljes értékű játékosként számolnak a csapatnál, s vélhetően a magyar válogatottnál is.

A Lothar Matthäus-éra alatt a válogatott csapatkapitánya is volt, utóbb – a Kanada elleni bemutatkozásakor – Várhidi Péter is számolt önnel. A sérülése hosszú időre zárójelbe tette a nevét a kapitány listáján, de most, hogy újra játszik, ismét képbe került. Ez a dolgok rendje?A Lothar Matthäus-éra alatt a válogatott csapatkapitánya is volt, utóbb – a Kanada elleni bemutatkozásakor – Várhidi Péter is számolt önnel. A sérülése hosszú időre zárójelbe tette a nevét a kapitány listáján, de most, hogy újra játszik, ismét képbe került. Ez a dolgok rendje?

Azt nem tudom, mindenesetre jólesett a kapitány hívása – felelte Bodnár László. – Abban maradtunk, hogy a moldovaiak és a görögök elleni Európabajnoki selejtezőn nem, de ha a szövetségben meghosszabbítják a szerződését, a jövőben számít rám. Addigra tökéletesen összeszedem magam, fizikailag még nem vagyok a régi.

Ha Várhidi Péter már most meghívót küldött volna, visszautasította volna?

Nem akarom átvágni, csak akkor megyek, ha a saját mércém szerint is százszázalékos állapotban vagyok.

Elképzelhető, hogy januárban már nem ő irányítja a nemzeti csapatot.

Remélem, hogy a posztján marad, ez szerintem a játékosokon is múlik. Ha az év utolsó két válogatott mérkőzésén ugyanúgy teljesít a csapat, mint az őszi találkozókon, és jó eredményt ér el, nem tudom elképzelni, hogy a szövetség ne hosszabbítaná meg a szerződését. Ki az az őrült, aki éppen ilyen helyzetben változtatna? Habár… Kiszámíthatatlanok vagyunk, otthon bármi megtörténhet.

Ausztriában is: a legutóbbi bajnok már csak ötödik. Ha az Austria Wien nem sietne olyan serényen az önök segítségére, nagy bajban lennének – csakhogy a bécsiek képtelenek élni a Salzburg bukdácsolásából adódó lehetőségekkel.

Legalább ennyi szerencsénk hadd legyen! A hét végén a Wacker Innsbruck ellen nulla nullánál tizenegyeshez jutottunk, amelyet – úgy fest, ez egy ilyen idény – elhibáztunk, ettől megzavarodott a csapat, és végül három egyre kikaptunk.

A tök utolsótól… Elkényelmesedtek?

Nem. Nem tudom. Az tény, hogy idegenben nagyon nem megy az idén. Hazai pályán hozzuk magunkat, kilenc meccsből nyolcszor nyertünk, vendégként viszont csupán négy döntetlent tudunk felmutatni. Ez a gond.

Az eredményeket látjuk, és az összeállításokból azt is, hogy látogatóként szinte kizárólag a védekezéshez jobban értő játékosokat vet be Giovanni Trapattoni, ami felettébb defenzív harcmodort feltételez.

A Ried ellen két támadóval léptünk pályára, de azzal sem mentünk sokra… Tény, hogy Trapattoni a csatár mögött irányítóként általában René Aufhausernek szavaz bizalmat, aki inkább védekező, mint támadó középpályás.

Marad a kérdés: a keretük nem gyengült, az anyagi kondíciók sem változtak, akkor mi a gond? A Sahtar ellen az utolsó percekben elbukott BL-selejtező utóhatása nem jöhet szóba?

Olyan régen volt az a mérkőzés, szó sincs róla!

Lothar Matthäus nyári kirúgása? Apropó, azóta sem tisztázódott, miért távozott a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Észleltük, hogy valami nincs rendben közöttük. Talán az az agilitás, az a hit, amit Lothar Matthäus belénk szuggerált tavaly, most mintha hiányozna. Mindegy. Ha egyszer ők ketten képtelenek voltak együtt dolgozni, mit tehettünk volna mi, játékosok?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik